/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 26.
    +72
    Akşam olunca bana yatacağım yeri gösterdiler ve ben de o odaya gittim. Oda çok basıktı. Yatak eskiydi. Pencereleri açtım dışarıyı seyrettim. Odanın da ışığını kapatmıştım yattığımı zannetsinler diye. Neden acaba bu köyde cami yoktu? Sonuçta bu ülkenin her yerinde cami olması gerek. Zaten burada duran kilise de çok eski duruyordu. Bu köyde herhalde kimse dinine sahip çıkmıyor.

    Pencereleri kapattım ve su içmek için mutfağa gittim. Mutfağa gittiğimde buzdolabının açılıp kapandığını gördüm. Herhalde mutfakta bir pencere açıktı. Rüzgarın etkisiyle açılıp kapanıyordu. Ben mutfağa girdim ve buzdolabı sertçe kapandı. Pencereler de kapalıydı. Çeşmeyi açtım, yine su iğrenç akıyordu. Hemen kapattım. Bu evde suyu nereden içiyorlar acaba? Mutfaktan çıkacakken yatak odasından adam çıktı ve bana doğru geldi. Kızgın bir suratı vardı.

    "Ne yapıyorsun orada?"

    "Su içecektim ama çeşmeden siyah şeyler akıyordu. Ben de içmedim."

    "Buzdolabında temiz su var. Oradan içersin."

    Adamın neden bu kadar tepki gösterdiğini anlayamamıştım. Ben buzdolabını açtım. Sürahide temiz su vardı. Bardağa su doldurup içtim. Daha sonra da odama geçip yattım.

    Sabah olmamıştı daha. Güneş bile doğmamıştı. Uyandım birden çok kötü bir kabusla. iyice terlemiştim. Yatağımda duran havluyla sildim ve biraz kendime gelmeye çalıştım. Rüyamda bu odanın kapısı açılıyordu ve içeri bir çarşaflı giriyordu. Güya o cindi. Benim üzerime doğru geldi ve bir şeyler söyledi. Ne söylediğini anlamadım tabi. Arapça tarzı bir şeyler konuşuyordu. Ben biraz Arapça biliyordum ama onun ne dediğini anlayamamıştım. Kabusu atlatıp tekrar gözlerimi kapattım ve gözümde yine o şey canlandı. Gözümü korkudan kapatamıyordum. Uyuyamayacaktım herhalde bu gece. Kalkıp tuvalete gittim ama evde tuvalet yoktu. Herhalde eski usüldü. Dışarıya çıktım ve evin hemen ilerisinde tuvaleti gördüm. Kulübe gibi bir şeydi zaten. işimi hallettikten sonra eve girecekken bir evin ışıklarının sürekli açılıp kapandığını fark ettim. Deli mi ne bunlar! Daha sonra eve girip tekrar uyumaya çalıştım ve uyumayı başardım.

    • **
    Beğenenler şukulayabilirse sevinirim. (ZORUNLU DEĞiL)
    ···
   tümünü göster