/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +5 -3
    Toplanın beyler, efsane bir hikaye geliyor..

    Yer Akçaabat'ın ALAZiL yaylası yolu. ( bilen bilir )

    Yayla bir yakınımızın yaylası ve bizi de davet etti. Biz de kendisi ve caddy marka beyaz aracıyla yayla yoluna doğru yola çıktık. Yaylaya vardık ve bir süre yaylaya su verilmediğini öğrendik, bu durumda ise ben araçla yayla yolundaki bir çeşmeye su almaya gönderildim.

    işte olay da tam burada cereyan etti. Araçla su almaya çeşme başına gelirken, far ışığının bir beyaz küçük yapıya denk gelmesiyle irkildim. Bu küçük beyaz yapı kireç gibi birşeyden yapılmış iki adet minaresi olan, tahmini boyu 1 metreden fazla olmayan ve yanında içi yiyecek dolu bim poşetlerinin olduğu bir minyatür camiydi. iki minaresinin arasında ise cumhuriyet bayramlarında okul camlarına asılan küçük türk bayrağı asılıydı. Bu yaşıma kadar hayatımda bu kadar irkildiğimi hatırlamıyorum. Aklımı alan bu görüntü karşısında suyu da alamadan geri döndüm. Yoldan sadece 3 metre civarı içeride bulunan bu acayip yapıyı eve gelince anlattım. Gündüz görülmesi pek mümkün olmayan bir yapı bu.

    daha sonra evin dedesi konuya dahil oldu ve gerçekleri anlattı, durum şundan ibaretti. zamanında bu bölgede yaşayan bazı cüce insanlar olduğunu ve bunlardan bazılarının ise cephe zamanlarında şehit düştüğünü söyledi. burada bir çeşme vardı ve bu çeşmeye gelip rakı içen tiplerin olduğunu söyledi, bir akşam yine böyle bir araçla buraya gelip içki içen bir aracın aküsü aniden bitmiş ve bu kişilere görünmüş zaatı muhterem şehit cücemiz. Burada içki içmelerinden rahatsız olmuş ve bu kişiler de bu olayı eskilere anlatmışlar. eskiler de hala daha o bölgede orman içinde yaşayan cücelerin olduğundan ve bu yüzden sürekli olarak oraya marketten erzak alınıp konulduğundan bahsetmişler.

    Dışarı çıkmamalarının nedeni ise insanların alay etmesiymiş. Bu olay üzerine yayla halkı oraya bir küçük cami inşa edip belirli zamanlarda da türk bayrağını yenileme gereği duymuşlar. şehit cüce dedemize allahtan rağmen diledim. yakınları hala yaşıyorsa diye de bir poşet bim ramazan paketi bıraktım. Ne tür bir ülkede yaşıyoruz ve bu topraklar için uzunu kısası neler yapmış bi anımsayın, hatırlayın istedim.
    ···
   tümünü göster