/i/Tespit

  1. 26.
    +2 -1
    Kadınlarda neden meme ucu olduğu çok belli: Bebekleri emzirmek için. Peki erkeklerin meme ucu neden var? Bunu hiç düşündünüz mü? Sizin için araştırdım.

    Erkeğin meme uçları bir nevi dekoratiftir. Yani herhangi bir işlevi yoktur. Oysa evrim teorisine göre, kullanılmayan organlar körelir. işlevsiz olmasına rağmen, erkeklerin meme ucu neden hala duruyor?

    Bu sorunun cevabı aslında basit. insan embriyosunda hem kadın hem de erkek özellikleri vardır. Bir başka deyişle, insan embriyosu başlangıçta dişidir. Daha da basitleştirerek söyleyeyim: Hepimiz kadın doğarız.

    Embriyo geliştikçe cinsiyet şekillenir. Eğer XX kromozonları varsa, yani Y kromozonu yoksa, embriyo değişikliğe uğramadan, kadın olarak gelişir.

    Eğer X’in yanında bir de Y kromozonu varsa, o insan erkek olacak demektir. Erkek olabilmesi için de testosteron hormonu salgılanır. 60 günün sonunda cinsiyet şekillenir ve penis ile testisler oluşur. Fakat buna rağmen, embriyo dönemindeki meme uçları kalır. Çünkü onlar, en baştan beri, yani testosteron hormonundan önce oradadır. Bu nedenle de, işe yaramamasına rağmen, erkeklerde de meme ucu bulunur.

    Ohadiyorum kanalında ilginç, eğlenceli, bazen de garip deneyler yapıyoruz ve bunları video haline getirip yayınlıyoruz. Deneyler dışında, oha diyeceğiniz enteresan, komik, tuhaf bilgiler veren videolar da hazırlıyoruz.

    Faydalı ipuçları ve hayatınızı kolaylaştıran pratik bilgiler için diğer kanalımız YAPYAP'ı ziyaret edin:
    http://www.youtube.com/yapyap

    BiZi TAKiP EDiN
    Facebook: https://www.facebook.com/OHAdiyorumTV
    Twitter: https://twitter.com/OHA_diyorum
    Kategori
    Bilim ve Teknoloji
    Lisans
    Standart YouTube Lisansı
    DAHA AZ GÖSTER
    ···
    1. 1.
      +1
      Okumadım şuku
      ···
   tümünü göster