/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2 -2
    Evet beyler genelde cevap şöyle ; Hayatını dine hadislere adamış çok büyük alimlerin dini kendi görüşleriyle yorumlamalarıyla değişik görüşler ortaya çıktı. Nüfuzu fazla olanın takipçileri de fazla oldu.

    E ama şöyle de bir sıkıntı var. Bu alimler sonuçta Allah'da değil peygamber de değil. Bunlar nasıl kendilerine göre hüküm koyabiliyorlar? (Haşa) Allah kur'anı kerim'i yeterince detaylı indirmedi de sonra tamamlaması için alimleri mi yolladı? Aynı mantıkla şu günümüz dünyasında da büyük alimler çıkıp kendi mezhebini kurabilir.

    Vede 4 halifeden sonraki dönem çok sıkıntılı bir dönem. Birçok kişi birbirini öldürdü suikastler katliamlar vesaire vesaire. Hemde Emeviler gibi koyu arap milliyetçilerin hüküm sürdüğü bir dönem var. Muaviye gibi adamlar başa gelmiş. Ben şimdi o zamanda yazılmış kurallara konulmuş hükümlere nasıl güveneceğim?

    Hristiyanlığa ve yahudiliğe bozulmuş dinler diyoruz.Çünkü yahudi ve hristiyan din adamları dine kendince kurallar koydukları için. Aynı mantıkla şimdiki yahudi ve hristiyanlar hüküm koyan din adamları çok büyük din adamları hayatını incile tevrata adamış insanlar dese biz onlara karçı islam'ın bozulmamış ve saf kalmış tek din olduğunu nasıl savunacağız?

    Herşeyi geçtim ilk hadisleri bir araya toplayan ve ehli sünnetin kesinlikle sahih kabul ettiği buhari peygamber efendimizde 200 yıl sonra yaşamış. Ben bu kaynağa nasıl güveneceğim. Üstelik buhari'de Peygamber Efendimiz'in(sav) hadis yazımını yasakladığı bir hadis bile var.

    Evet beyler düşünceleriniz nedir bu konular hakkında?
    ···
   tümünü göster