/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +3
    dostum bir tarafta tarım toplumu (yunanlılar) bir tarafta avcı toplum (türkler)
    yunanlıların yaşadığı coğrafyada kuraklık yok tarım yapılabiliyor insanlar rahatca yaşıyor ve bu sayede sanata ve diğer şeylere önem veriyorlar.

    birde ortaasya ve sibirya soğuğunda yaşayan, yaşadığı topraklarda tarım yapılamayan türkler var.
    bu türklerde yaşamak için sürekli çinlilerle savaşıyorlar ve çinlileri yağmalıyorlar. eğer türkler anadolu veya avrupa coğrafyasında yaşasaydı şuan dünyanın en büyük medeniyeti türklerindi belkide. avcı toplum olduğumuz halde birsürü sanat eserimiz edebi eserimiz var.
    bu tip karşılaştırmalar pek sağlıklı değil bence kültürler karşılaştırılamaz karşılaştırılması saçmadır. bir yunanlı çocuğu sibirya'ya zütürsen o da büyüyünce savaşcı olur. dünyayı yorumlamaz, ideoloji ve siyasetten haberi olmaz. sürekli savaşcılıkla ilgilenir.
    vesselam
    ···
    1. 1.
      0
      senin dediğin de doğru benim dediğim de.
      ···
      1. 1.
        +1
        yunanlılar sürekli dünyayı ve evreni düşünmüş ama türklerin böyle bir şansı yok çünkü yaşamak için doğar doğmaz bir mücadelenin içinde buluyorlar kendilerini her türk asker doğar lafıda burdan geliyor aslında eski türkler hep savaşcılık ile ilgilenmiş çocuğundan yaşlısına, erkeğinden kadınına kadar hep savaşmışlar.
        bu şuna benziyor zengin ve burjuvacı kısımın sıkıntısı olmaz bilim, edebiyat,sanat gibi şeylerle uğraşır bunlar hakkında kafa yorar.
        işçi kısımda nasıl ay sonunu getiriririm çocuklarımı nasıl okuturum diye düşünür. bilim edebiyat sanat giblerinde değildir açıkcası
        türklerde öyle yaşadığı topraklarda tarım yapılamıyor adamlarda ne yapsın çinlileri yağmalıyor avrupaya gidiyorlar roma'yı yağmalıyorlar çünkü yaşamak için buna mecburlar
        ···
   tümünü göster