/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +3
    Panpa okullarda dünya dili olduğu için ingilizce eğitimi zorunlu diye düşünüyorum. Onun dışında haklısın, yurtdışından öğrenci gelecekse türkçe öğrenip, türkçe eğitim alsa çok daha iyi olur ama yine devreye dünya dili meselesi giriyor, eğitimin ingilizce verilmesinin sebebi;mezunların yurt dışında da iş bulmasına olanak sağlamak.Ama eğitim meselesini kenara bırakırsak öyle bir durumdayız ki sokağa çıktığınızda red & white diye berber bile görebilirsiniz, yani neden kırmızı & beyaz değil ? Tabi bunda bizim milletimizin özentiliğinin de büyük payı var.
    ···
    1. 1.
      +2
      Atatürk'ün söylediği iki şeyden söz edeyim. "Ülkesinin yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır." ve bir diğeri "Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması milli hissin inkişafında başlıca müessirdir. Türk dili dillerin en zenginlerindendir, yeter ki bu dil şuurla işlensin."
      ···
    2. 2.
      0
      Atatürk gibi bir lider olmadıkça(olamaz zaten) günümüzde ki Türk milleti;değil ülkesinin bağımsızlığını, ülkesini bile korumuyor,bu sözlük dahil her taraf hain kaynıyor ve bertaraf edilemiyor. Onun dışında Atam'ın söyledikleri her zaman oldu gibi doğru.
      ···
   tümünü göster