/i/İnanç

İnanç
  1. 101.
    +1
    Yahu şu namaz diyen beyinsiz müslüman çomarlara ayar oluyorum. Ulan davar kardeşim namaz zaten o dönemde bilinen bir faaliyetti/ibadetti.

    islam inanışına göre ilk namaz kılan kişi Hz.ibrahim'dir ve kendisi Kur'an gelmeden çok önce yaşamıştır. "Eee hadisler yoksa nasıl kılıo yhaa .s.s" Hayır Allah öğretiyor zaten.

    Bugün ben bir kitap yazsam ve desem ki kitapta "her akşam saat 7:00 futbol maçı yapıyoruz" ve bunu futbolun nasıl oynanacağını açıklamadan yazsam dahi herkes ne demek istediğimi anlar ve "futbol nasıl oynanıyordu yavvv .s.s" diye sorgulamaz.

    Agnostiğim islam'ı sizden iyi biliyorum, yazık. Bilseniz Müslüman olmazsınız o ayrı bi konu zaten. *
    ···
    1. 1.
      0
      namaz putperest araplar tarafından bilinmiyordu zaten hristiyanlarda kılmıyodur çünkü dinleri orjinalinden çıktı. hadis Hz. muhafazid'in yaptıklarıdır. Sahabe ondan görerek öğrendiğine göre gördüklerinide hadis olarak tutmuşlar. göre göre namazı zaten öğrenirdin ama yazılı kanıtıda var ve müslümanların 80%'i hadislerde anlatıldığı gibi yapıyo zaten geriye kalanda şiiler. hadis inkarcılığı saçma.
      ···
      1. 1.
        0
        Mantık arıyorum ama çok boş konuşuyorsun. Hadis, rivayet anldıbına gelir. Yani Hz.muhafazidin yaptıkları değildir. Sahabe ondan gördüklerini hadis olarak tutmuş dedin peki buna bir kanıtın var mı ? Nerden biliyorsun o adamların kafasından uydurmadığını ? Bu işler öyle kelle sayısına bakarak olmaz. Ona bakarsan Hristiyanlar daha çok ama bu onların doğru yolda olduğu anldıbına gelmez. Ben Şii değilim, herhangi bir mezhebim yok. Çünkü ben kendimi güvenilmez sahabelere, şeyhlere, hocalara değil Allaha teslim ettim.
        ···
      2. 2.
        0
        Hz. muhafazid'in yaptıkları değildir diyosun ama dediğim gibi müslümanların %80'i hadislerde anlatıldığı gibi namaz kılıyo ve %100'ü hadislerde anlatıldığı gibi hac yapıyor. Hz. muhafazid'e en yakın olan insanlar, ilk halifeleri güvenilir bulmuyosun. Bu zamana kadar hep kuran ve hadis birlikte kullanıldı yani şu ana kadar doğru müslümanlık yaşanmadı mı? istanbul'un fethi, müziğin insanların kulaklarının içinde olacağı falan yalan mıydı?
        ···
      3. 3.
        0
        Bak canim kardesim tekrar soyluyorum. Bu isler kelle sayisina bakarak olmaz. Muslumanlar yanlis evet. Muslumanlarin yuzde kaci bi seyleri sorguluyor peki ? Ben sana ilk halifeler guvenilir demiyorum ki. Bak benim guvensizligim peygambere ya da hadislere degil. Onlardan sonra yazilmis olamaz mi ? Mesela Istanbulun fethi hadisi, gaz vermek icin sonradan uydurulmus olamaz mi ? Muzikle ilgili olan, tumune inanc saglasin diye sonradan uydurulmus olamaz mi ?
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster