/i/Futbol

it's the futbol that's the futbol
  1. 51.
    0
    mantıklı , bende eklemek istiyorum.

    Bazı hocalar özenti oluyorlar, güncel en iyi sistem neyse onu oynatmaya çalışıyorlar.Şuan pas oyunu var önemli liglerdeki önemli takımlarda.Bu hıyarda pas yaptırmaya çalışıyor, top rakipteyken baskı istiyor.O kaliteli takımlarda pas oranının öyle yüksek olması bütün oyuncuların ortalamanın üstünde olmasından kaynaklı.

    maddelerle gördüğüm sorunları yazayım.

    1-) Bu takımda ki ilk 18 deki bütün oyuncuları alırken 11 oyuncusu gibi aldılar.Bu oyuncular eski takımlarında 11 de oynayan oyuncular.Şimdi bu adamı yedekde oturttuğun zaman oyuncu bunu küfür olarak algılıyor. Daha da kötüsü , formayı daha çok hakeden belki de onlar ama bu gibik pereyra , meireles'i alvesi nani'yi sürekli denemesi kafalarda soru işareti yaratıyor.Ben bile evden izlerken diyorum, bu oç milletinden olanı oynatıyor hep diye. Futbolcuyu düşünün birde.

    2-) Takımda m. topal souza ozan meireless gibi özellikleri benzer oyuncular var. Bu bir zenginliktir ama aynı mevkide birikmesi ve adaletsiz forma vermesi demoralize eder. Ayrıca m. topal ile souza çok çok benzer oyuncular. Defansif kalıyorlar hele ki m. topal, kanaatim souza ve m.topal ikisi ancak çok ağır maçlarda beraber oynatılmalı, aksi halde altarnetifler değerlendirilmeli.

    3-) Rvp , fernandao iki farklı kaliteli oyuncu. Ben hollandalıların para cukkalamaya geleceğini sanmıyorum. Bakınız snejder , kuyt yüreğiyle oynayan adamlar. Rvp varken fernandao daha fazla gol fırsatı yakalar keza rvp'de , tek başına kaldıklarında bize alex gibi bir adam gerekiyor ki şuan takımda öyle biri yok.Ara pas atan , kafaya top atan biri gerekiyor.Bu adamlar gerçekten kaliteli ama onları besleyecek sistem yok. Nani bireysel, diego gibiği bi var bi yok , souza m. topal defansta. Alper top gezdirebilen ama ara pas desen yok , bitiricilik yok , asist yok amk.

    3-) Rvp ile markoviç , fernandao ile volkan şen bu adamlar böyle oynatılmalıdır. Rvp ve markoviç daha teknik ve oyun zekası daha yüksek oyuncular. Fernandao ve volkan şen ise daha yıpratıcı yorucu ikili.

    4-) Bana göre diego kaliteli fakat verimli değil, verimli kullanılmıyor o mevkii kapalı çünkü. Kendi mevkiisinde oynasa rvp gibi fernandao gibi yanlız kalır top bekler. Kendi mevkisi dışında da asıl özelliği derinlemesine pas olan adamdan da sen press ve top zütürme beklersen o adamın maçı tamamlaması bile mucize olur.

    5-) Meireles , alves , belki ba , diego gönderilmeli en azından sözleşme yenilenmemeli. Defansa sarı pipiye liderlik verilip yanına uyumlu biri alınmalı. Gidin alın hollanda dan bi oyuncu amk. Adamlar para aldığında hakkını vermeye çalışıyolar. Gidip gibik bir brazilyalı almayın.

    6-) Rvp ve fernandao birlikte oynatılmalı, diego kesilmeli. 2 forvet defansı aşırı yorar, rvp diegodan daha çok ara pas atabilecek zekaya sahip hemde fırsatını bulursa uzaktan da bombalar. Bizde skor yazacak adam çok ama skor yok amk.Hep bu pas olayı yüzünde. Takım neye uygunsa ona göre oynat gib kafalı pereyra. Defansif oyuncuları takıma koyup ileride en baba santroforlardan olan rvp yi koyunca olmuyo bu işler. Besliceksin o adamı, o adamı kazanacaksın, oyuna ısındırcaksın. Maç esnasında adama 10 top gelmeden maç bitiyor. senin o gibtiğmin orta saha oyuncuların kısa pas oyuncuları değil. Hepsi ara pası yapıştırcak, kafaya isabetli orta yaapcak oyuncular. Kaliteni bil oç
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster