/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +49 -40
    toplumsal düzeni sağlamak için ortaya atılmış kurallara sahip ve yazılı kitapları bulunan bir olgu. insanların geçmişe dönük yaratılış düşüncelerinin sonu gelmeyecegini kestiren bir grup zeki kişilikler tarafından ortaya çıkarılmış bir yapı. insanların kendilerini rahat ve ekgib hissetmesini engelleyen içeriginde çok fazla gaddarlık bulunmayan iyiye kullanılırsa müthiş etkiler yaratacak birşeydir din.

    Asıl eleştirmek istedigim dini kullanarak kendilerine prim saglayan şerefsizler. Bu insanlar dinlerin anlamları ve içerikleri hakkında sıfır bilgi sahibi olup, sadece yazılı bir biçimde kavramları algılamadan kullanan kişilikler. Dini kötüye kullanan insanlara taviz verenleride kınıyorum ve din hakkında konuşan bir insanı dinlerken içlerinden düşünmelerini istiyorum. Birazda olsa hakkaniyetlerini kullanmalarını istiyorum olayları yorumlamalarını istiyorum. Eger bir dine kendinizi yakın hissediyorsanız aracısız tanrıya ulaşmayı deneyin, kendiniz araştırın ve okuyun. Kulaktan dolma bilgi kullanmayın ve şu primci binlere taviz vermeyi kesin artık.

    Saygılar...

    Edit: şuku veya çugu için yazmadım çugulayan arkadaşlardan bir tartışma ortamı oluşturalım bence fikirlerinden ve itirazlarından bahsederlese mutlu olurum.
    ···
   tümünü göster