/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    Arapça olan Kur'an'ı Arap IŞiD anlamıyor(muş), ama bizim tatlı su Müslümanı Türkçe konuşan kardeşimiz Arapça Kur'an'ı IŞiD'den daha iyi anlıyormuş. Hmmm

    iŞID geçen elini kesiyordu 16-17 yaşında bir çocuğun. Bunun nesi garip ki abi? Aynısını Kur'an emrediyor sana ey tatlı su Müslüman kardeşim uyan artık. // MAiDE-38:Yaptıklarına bir karşılık ve Allah’tan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin. Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.//

    Dininizi siz değil doğduğunuz coğrafya seçiyor. Hala neden subjektif davranıyorsunuz. Oğlum Kur'an fail bi kitap lan. Kadına şiddeti onaylayan bir kitap. Kadınla ilgili ayetlerde bile erkeği muhattap alan ve kadını aşağılayan bir kitap. Hala nasıl müslüman olabiliyorsunuz aklım fikrim almıyor. Bu kadar gencin sorgulamadan bunlara inanması ve beyinlerinin bu şekilde yıkanmış olması gerçekten çok acı verici.

    Beyler (-sanmıyorum ama- ve varsa bayanlar) Türk örf adetini yok eden bu kitaba hala inananacak mısınız?
    ···
    1. 1.
      0
      Kadinlari hangi ayette aşşaliyo.cok merak ediyorum ulan siz degilmisiniz ozgecana tecavüz olayindan sonra adami assinlar die ne farki var
      ···
      1. 1.
        0
        Kadınlarla ilgili ayetlerde bile erkeklere hitap ediyor, bundan öte aşağılama mı olur?
        ···
      2. 2.
        0
        Hangisinde pnpa örnek ver
        ···
      3. 3.
        0
        2:35 - Dedik ki: "Ey Âdem, sen ve eşin cennette oturun, ikiniz de ondan dilediğiniz yerde bol bol yeyin, fakat şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz."

        2:49 - (Hem hatırlayın ki bir zaman) sizi Firavun ailesinden de kurtardık, (onlar) size azabın en kötüsünü reva görüyor, oğullarınızı boğazlıyor, kadınlarınızı sağ bırakıyorlardı. Ve bunda size Rabbiniz tarafından büyük bir imtihan vardı.

        2:187 - Oruç gecesi kadınlarınıza yaklaşmanız, size helâl kılındı. Onlar, sizin için bir örtü, siz de onlar için bir örtü durumundasınız. Allah, nefsinize güvenemeyeceğinizi bildiği için müracaatınızı kabul buyurdu ve sizi bağışladı. Şimdi onlara yaklaşın ve Allah'ın sizler için yazdığını isteyin. Ta fecrin beyaz ipliği siyah iplikden size seçilinceye kadar yiyin, için. Sonra da ertesi geceye kadar orucu tam tutun. Bununla beraber siz mescitlerde îtikaf halinde iken onlara yaklaşmayın. Bunlar, Allah'ın sınırlarıdır, sakın onlara yaklaşmayın. Allah, âyetlerini insanlara böyle açıklıyor ki sakınıp korunsunlar.

        2:222 - Ey muhafazid! Sana kadınların ay başı halinden de soruyorlar. De ki: O bir eziyettir Onun için ay başı halinde oldukları zaman kadınlardan çekilin ve temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. iyice temizlendikleri zaman ise Allah'ın emrettiği yerden onlara varın, yaklaşın Şüphesiz ki Allah çok tövbe edenleri de sever, çok temizlenenleri de sever.

        2:223 - Kadınlarınız, sizin için bir tarladır. O halde tarlanıza dilediğiniz gibi varın ve kendiniz için ileriye hazırlık yapın. Allah'tan korkun ve bilin ki siz mutlaka O'nun huzuruna varacaksınız. Ey muhafazid, müminleri müjdele!

        20 tane daha yazarım. ikna olacak mısın?

        Özgecan meselesine gelirsek, ben idama karşıyım.
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster