1. 1.
    +8
    Sevgili incici kardeşlerim; sizlerle bu önemli gözlemimi paylaşmak istiyorum.

    Biz erkek milleti pipimizi kukuya ve popoya sokmak için ne kadar çaba sarfediyoruz, ne şebeklikler yapıyor, ne kılıklara giriyor, ne hallere düşüyor, dünyanın enerji tüketimini kat be kat karşılayacak kadar enerji harcıyoruz öyle değil mi? Ve bu durum sadece neslimizi sürdürme içgüdümüz tarafından ortaya çıkıyor.

    Aslında tüm bu durumun ne kadar saçma ve büyük bir israf kaynağı olduğunu en iyi algıladığımız bir zaman dilimi varsa, o da 31 çekip boşaldıktan sonra yaşadığımız 5-10 saniyelik andır. Orgazmın o tuhaf uyuşukluk hissi geçtikten sonra ilk önce bulunduğunuz hal gelir akla, bir yabancılaşma yaşarsınız: "Ulan ben elim gibimde helada, bilgisayar veya televizyon karşısında ne yapıyorum?" dersiniz. Sonra ferre izliyorsanız ekrana bakarsınız, fantazi kurmuşsanız aklınızdan geçenleri şöyle hızlıca bir analiz edersiniz; birkaç saniyelik bir uyuşma hissi için harcadığınız emeğin ve enerjinin ne kadar boş yere gittiğini görürsünüz. 10 saniye dolunca tabii, vücudun kontrolü beyinden gibe geçer yine.

    işte benim insanlığa önerim bu 31 sonrası birkaç saniyelik akılcılığı tüm ömre yayabilecek bir düşünce sistemi veya mekanik, kimyasal veya elektronik bir aygıt üretmesidir. Böylece ciks ve orgazm uğruna boşa giden devasa enerji sistem içinde kalır, verimlilik artar, enerji kaynakları hızla tükenmez, savaşlar olmaz, insanlık ileri gider.

    Benzer bir uygarlık biçimi A Brave New World'da işlenmiştir mesela. okuyunuz binler.
    ···
   tümünü göster