/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +24 -9
    Olaylarını duyan olmuştur illaki ama ben duymanyanlar için ufak tefek birşeyler yazayım. 2. dünya savaşı döneminde atatürkün ölümünden sonra dönem hükümetinin etkisiz kaldıgı, almanya rusya, türkiye, romanya ve ingilterenin yaptıgı insanlık ayıplarından benim yeni ögrendigim 2 olay.
    Struma olayında alman lideri hitlerden kaçan yahudiler romanyaya sığınmıştı almanya ve romanyanın politik açıdan yakınlaştıgı dönemde romanya yahudilere baskı yapmış ve 3000 bine yakın yahudi romanyada öldürülmüştür, ülkeden kaçmak isteyen yahudiler filistine hareket edecek struma gemisine binerler yaklaşık 780 kişi. motor karadenizde agrıza yapar ve istanbul açıklarına ancak ulaşır sarayburnuna demir atar. dönem hükümetine almanya ve ingiltereden baskı yapılır ve içerideki mültecileri ülkeye sokmamız engellenir, yaklaşık 77 gün saray burnunda duran gemi ne filistine hareket edebilir ne geri dönebilir nede istanbula girebilir. 77 gün sonunda şile açıklarına çekilen gemi rus deniz altısı tarafından vurularak infilak eder. 3 4 tane ülkenin politik sorunları yüzünden 780 masum insan hayatını kaybeder.
    Yahudileri sevdigimden değil ama masun insanların ölmesine göz yummuş bu hükümetleri kendimce kınıyorum bu konuyu biraz araştırız zülfi livanelinin serenad adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim içinde türklerinde türkler tarafından soykırıma sürüklendiği mavi alay hakkındada çok güzel yazılar mevcut kitapta
    Saygılar...

    Edit: hatalı kelimeler düzeltildi,
    ÊditTT: Yahudi olarak bakmayın insan olarak bakın düşünen hisseden yaşamak isteyen insanlar olarak başka olaylardan örnek istemiyorum, yahudilerin dünyaya verdikleri zararlarda ortada zaten.
    ···
   tümünü göster