/i/Kız Meselesi

  1. 26.
    +1
    BAŞLIK AÇAN PANPAM ÜŞENMEDEN OKU

    annem sünni babam alevi panpa bırakın nolcak hepiniz müslüman değil misiniz hepiniz aynı allaha inanmıyor musunuz? yok ali yok muaviye yok yezid yok halifelik dıbına koyim bin küsür yıl öncenin siyasetini ne bu zamana taşıyon bugünün akp ve chp atışmasını yüzyıllarca sürdürmek gibi yok bin yıl önce dexer oy çalmış yok kılıçdaroğlu koalisyon kuramamış... amk bu kadar saçma bir şey yok.

    tabii benim gibi saldırgan bir şekilde açıklama kıza ve ailesine. Bak ben agnostiğim ben bile müminlerin kendi arasında böyle ayrışmasına tahammül edemiyorum lan belki bu kadar fanatik olmasaydınız şimdiye müslüman ülkeler bu durumda olmayacaktı.

    Açıkla panpa konuş insansınız amk ve birde şunu da söyle ve bunu kendin de düşün; Anlatılana, bilinene göre islam tek peygamberden, tek tanrıdan ve kitaptan geldi. Mezhepler ve gruplaşmalar, bölünmeler yoktu. Müslümanlar birbirlerinin düşüncelerine, özelliklerine saygı gösterirdi. Ee siz nasıl muhammet ümmeti oluyonuz amk bölünmeler mi dersin mezhep çatışmaları mı dersin ırkçılık mı dersin saygısızlık mı dersin hepsi var dıbına koyim hani mü'minler kardeşti?

    Düşünün bunları anlatın insanlara. Gavur de kafir de bana ama aynı bayrağa ve tanrıya sahip olduğun insanlarla kardeş ol bari, ki böylece kafir ve gavur dediğin insanlara karşı yanında olcak topluluk olsun. Sen yine de kimseye kafir deme ama diyeceksen de bari kendi içinde birlik ol. Birlik olmayı, konuşmayı ve uzlaşmayı öğrendiğimiz zaman zaten herkesle uzlaşırız.
    ···
    1. 1.
      0
      Kardesim cok haklisin bende senin gibi dusunuyorum zaten. Ben dini konusmayi bile sevmiyorum. Ama iste bazen senin yapacak biseyin olmuyor caresiz kaldigin anlar oluyor. Bende diyorum bir olduktan sonra bu konunun hicbir ehemmiyeti olmadigini. Alevi sunni ne fark eder ya. Hemen hemen her konuda anlasabilirken bile. Ayni tanri ayni peygamber . kardes bahane olarakta gormuyo degilim yani coluk cocuk degiliz. Millet hangi sorunlari asiyor .gibko bi sebepten basimiza gelene bak
      ···
      1. 1.
        0
        panpa git de "ben orijinal müslümanım, aynı dine mensup insanların birbirlerini uzaklaştırması hoşuma gitmiyor, peygamberimiz ve allahta müslümanların birlik olmasını istiyor. Mezhepler bu konuda benim için son plandadır, islam dünyaya ilk geldiğinde ne alevi vardı ne sünni. Ben islamın dünyaya ilk geldiği zamandaki gibi hoşgörülü, saygılı ve sevgili, birlik içinde olması gerektiğini düşünüyorum. Senin ve ailenin mezhebine de kültürüne de saygı duyuyorum. Hiçbir şekilde inancını ve kültürünü yaşamana ne engel olurum ne de engellere takılmana göz yumarım ."

        Bunu dersin panpa birde sonunu süsleyip iki iltifat edip cana yakın cümleler sarf et eminim tam kabul etmese bile en azından katı duruşunu bozar. Haydi kolay gelsin panpam
        ···
   tümünü göster