/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1
    Erdoğan'ın dış basında korkunç bi algısı var. Aslında algı felan değil Erdoğan'ın kendisi korkunç da olay o değil.

    Neyse açıklayayım neden yorumların öyle olduğunu. Adamlar sanıyor ki Türkiye iŞID'e destek oluyor, islamcı bir ülke, Türklerin yarısı bu adama verdi, Türkler Kürtleri öldürüyor.
    Aslına bakılırsa bu saydıklarımı AKP hükumeti yapmıyor değil evet yapıyor fakat adamlar bütün Türkler'i genelleme yapmaktan çekinmiyor. Bazı aklı başında olanlar(genelde sol kesim) Erdoğan'la Türk halkını ayrı tutarak eleştirilerini doğru hedefe yöneltebiliyor -yani Erdoğan'a. Korktukları şey Türkiye'nin laik çizgiden uzaklaşması, islamlaşması ve radikal fikirlere kendini kaptırması.

    Milliyetçi, heyecanlı ve Türkiye'ye yabancı gençlerin yorumları genelde kötü mesajlar içeren yorumlar oluyor. Her sağcı kafa gibi genelleme yapıp Türkiye'yi karalama derdindeler. Yani çok kafanıza takmayın, o yorumlar 10-18 yaşında ırkçı, kafası gibinde veletlerin yorumları. Büyüyüp kültürlendiklerinde, ırkçılığın ne kadar gereksiz ve yanlış bir şey olduğunun farkına varıyorlar.

    inci sözlük gibi 10-18 yaş aralığına da hitap eden bi platformda bunları yazdım, tepki çekerim illa ki fakat ırkçılık yapmayın gençler. Bir sürü yabancı arkadaşım var. "Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur" felan demeyin. Böyle gereksiz, boş masturbasyonları zamanında biz de yaptık ama bir an önce terk edin bu söylemleri. Diyecekseniz "Ne mutlu Türk'üm diyene" diyin. Siz insansınız. Irkınızı siz seçmediniz, tıpkı ailenizi seçmediğiniz gibi. Nasıl ailenizi seviyorsanız, ırkınızı da sevin ama diğer aileleri aşağılamadan ve kendinizi diğer ailelerden soyutlamadan yapın bunu. Her insan dost olabilir, olur da.

    inanıyorum ki -aslında bu bir gün kesin olacak- zamanı geldiğinde sınırlar ortadan kalkacak. Böyle gereksiz, aşağılık kompleksleri olmayacak insanların. Keşke görebilecek kadar yaşasak ama yaşayamayız herhalde efendim.
    ···
   tümünü göster