1. 1.
    +379 -8
    Bilo31 nickli sözlük yazarının twitter'da bulduğu açık ile başlayan yıldızlar serüveni. “Accept” adlı Alman metal müzik grubunu beğendiğini yazdı. Ancak “Accept pwnz” (Accept harika) ifadesinin arkadaşlarına iletilmediğini, bunun yerine “pwnz” adlı bir başka Twitter kullanıcısının kendisini takip etmeye başladığını gördü. Böylece “Accept” (Kabul et) kodunu yazarak, isteyen Twitter kullanıcısının kendisini takip etmesini sağlayabileceğini keşfetti.
    Sözlükte bu olayı paylaştı.Kısa sürede yüzlerce inci Sözlük kullanıcısı aynı yöntemi kullandı. Demi Moore’dan Megan Fox’a birçok Hollywood ünlüsüne hayranlarını kaybetme telaşı yaşatan krizden geriye espriler kaldı.
    Bu sayede ABD Başkanı Barack Obama da dahil birçok ünlünün kendisini takip etmesini sağlayan bilo31 in bir süre sonra hesabına erişimi engellendi. Ama özellikle Amerikalı ünlüler, kendi talepleri olmadığı halde yüzlerce Türk’ün Twitter mesajlarını (tweet) takip etmeye başladıklarını fark ettiler. Bunun üzerine Twitter yönetimi, milyonlarca kullanıcının “takip ettikleri” ve “takip edenler” listelerini sıfırladı.
    Sözlükte konu ile ilgili başlık (bkz: twitter follower bug)


    Uludağ'da konu ile ilgili entry







    Bu açıkla takip ettirilenlen ünlülerin tepkileri







    Shift Delete konuyu twitter'a ispiyonlayınca yapılan gibertme






    2.Yıldız Ekşi Sözlük Ziyareti
    Hani burayı bazen beğenmeyip yeaa Ekşi sözlük çaylağım ne zaman açılır diye başlık açtığınız, gitmek istediğiniz, kendilerini ingiltere Kraliyet soyundan geldiklerini sanan bizi küçümseyen Ekşi Sözlüğe\'de bir ayar verilmeliydi.Ki verildi de.
    Bu ziyarette hiçbir yazarın hesabı çalınmadı.Ekşi sözlük içinde ki açığı bulan inci sözlük yazarı sayesinde açılan her başlığa tıklayan yazarlar, farkında olmadan bu saldırıya ortak oldular. Yani her şeyi kendi kendilerine yaptılar.Şöyle ki başlıklardaki linklere tıklayarak sözlük yazarlarının hesabından mesaj atılıp başlık açılıyordu. Olay sözlük yazarlarının da katkılarıyla tıkır tıkır işlenmekteydi.Bizden daha abaza olduklarından her yere zıplayınca bu ziayaret de ses getirdi 2. Yıldızı kondurdular tepeye.


    Ziyaretle ilgili Ekşi Sözlük'ten 2 caps








    3.Yıldız - Okan Bayülgen Ziyareti
    Oya Er isimli inci yazarının okandede.com ve incisözlükspot adını söylemesiyle başlayan ve Gri ekranla devam eden saldırısı, Nisa Varoş isimli inci sözlük yazarının canlı yayında inci giber demesiyle sona erer. O sırada Okan Bayülgen\'in yüz ifadesi görülmeye değer. Bu ziyaretle yıldızlar hat tricklendi.

    Ziyaretin videosu altta



    https://youtu.be/hfZh7vstknM




    4.Yıldız Facebook Ziyareti
    Sözlüğün zehir yazarları bu sefer gözünü Facebook’ a, dikti.ingilizce kelimeler için daha iyi bir çeviriyi herkes sunabilir. Zaten olayın gerçekleşmesi de burada.incisözlük, bazı kelimeler için Facebook’ a kendi belirledikleri kelimeleri öneriyorlar. Kelimenin Türkçe karşılığı belli bir oy aldıktan sonra otomatik olarak sisteme yansıyor.Bu kadar çabuk organize olabilmek zor bir işti.Fakat olay ziyaret olunca zor diye bir şey yoktu.işte incisözlük bu açığın farkına vardıktan kısa bir süre sonra, Facebook’ ta ki bir çok Türkçe kelimeyi küfürlü ve argo kelimelere döndürdüler.
















    5.Yıldız Bilgin Gökberk

    Spor yazarı Bilgin GÖKBERK'in progrdıbına sürekli Telefonla katılan sözlük yazarları adamı çıldırtacak noktaya getirdi.Çözümü interaktif katılımla arasa da başına geleceklerden kaçamazdı, kaçamadı da.



    6. Yıldız
    Bozbaykuşlar - iBB taraftar grubu
    Süper lige yeni çıkmış iyi bir takımken, taraftarı olmayan bir klüp düşünün.Düşündünüz mü he işte, o takımın taraftarının olmayışı sözlüğü bir arayışa iter.Sonuç istanbul Başakşehir FK
    artık inci sözlüğün desteklediği bir takımdır.



    Simgemiz Baykuş Reyizimiz







    O zamanlar şimdi ki gibi Harun Abi değillerdi.işin ucundan tutarlardı







    Her zaman ince mizahla belli ederler kendilerini







    Her zaman ince mizahla belli ederler kendilerini






    7. ve son yıldız

    Atilla Taş
    Yamyam Style şarkısıyla dünya müzik piyasasını kasıp kavuran (!) Atilla Taş’ı Yunanistana öteleyerek uzun zamandan sonra ilk kez tek yürek olup son yıldızın olmasını sağlayan hadisedir.Sanatçı bile bu duruma tepki göstermeyip saygı duyduğunu söylemişti.














    Adam bile hırs yapmış






    Okuyup buraya kadar geldiysen umarım beğenmişsindir bu zaman yolculuğunu.Kendine sor.Dünden bugüne ne değişti de yerimizde sayıyoruz.
    Unutma, sen yıldızları yeryüzüne indirmiş bir sözlüğün yazarısın.
    ···
   tümünü göster