/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 76.
    +2 -1
    Bir şeyin meşrulaştırılması için hukuki olmasına gerek olmaz.
    Eğer yapılan hareket halk tarafından kabul görüyorsa meşrudur hukuk kurallarına uyulmasına gerek yok.
    (bkz: berkin elvan)
    (bkz: ali ismail korkmaz)
    (bkz: ethem sarısülük)
    Ortada yine hukuksuz bir eylem var lakin ne yapılmaya çalışılıyor? Yine meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Yani polise halk gözünde hak vermeye çalışılıyor.
    Yani hukuki olmasa da bir karşı değiliz kafası. inşallah hukuki olmayan olaylar sizin başınıza da gelir de, sizin başınıza gelen olay da meşrulaştırılmaya kalkılır.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      sana ne okuduğunu sorabilirmiyim lütfen?
      ···
    2. 2.
      +2 -1
      basın özgürlüğü sıralamasında Mali'den Etiyopya'dan Guetemala'da daha kötü olan Türkiye'de gazetecelik okuyorum
      https://rsf.org/index2014/tr-index2014.php
      ···
    3. 3.
      +1 -1
      Heh bak sana hukuk öğretilmiyor değilmi ben o haklıdır şu haklıdır demiyorum hukuki süreç ülkede adaletli işliyorda demiyorum ama bir süreçte, bir tarafın kanıtı yoksa yani bundan kasıt video değil çünkü video olayın nasıl olduğunu anlatmaya yetecek bir delil değil elde sadece şahitler kalıyor, bir taraf evine baskın yapılan insanlar (yasal veya değil zaten bu olayda açıklanıyor) ki baskın yasalsa ise bak maalesef diyerek söylüyorum pek bir söz etme hakkı olmaz bir tarafta baskın yapan polis polise göre abisi üstüne saldırıyor itişme oluyor ve tetik ateşleniyor diğer tarafta bilerek vurduğunu ifade ediyor. Şimdi herşeyi kenara bırak sadece elde olanlara bakarak yorum yap kimin haklı olduğuna karar verebilirmisin?
      ···
    4. 4.
      +1 -1
      Kardeş kanıtı olan olaylarda oldu bu ülkede
      ne yapıldı onlarda? Ethem'i vuran adam nerede şimdi kamera kaydı yokmuydu orada?
      Ha diyorsun ki kamera kaydı yeterli değil.
      Ortada yasal bir baskın olabilir kız ölse de arbedede ölmüştür polis suçlu olmayabilir.
      Dediğin gibi hukuk benim işim olmayabilir ama yazdığım gibi yine tekrardan birşeyler meşrulaştırılmaya kalkılıyor. Neden yapılıyor çünkü insanlar sorgulamasınlar bu tür şeyleri doğru kabul etsinler diye. Benim takıldığım nokta orası.
      edit:Ha bir de hani olmaz ya olduda diyelim bir kamera kaydı var, bir gazetecide buldu bunu diyelim. Ne olur biliyor musun? Dakikasına vatan haini ilan edilir çünkü 'Meşrulaştırma'
      ···
    5. 5.
      0
      Bak güzel kardeşim kendin yazmışsın bilemeyiz demişsin bende onu söylüyorum sadece meşrulaştırma daha önce elbette defalarca oldu bu ülkede ben sadece sana doğru bir hukuksal süreçte nasıl işler basitçe yazdım sende yazmışsın suçlu olmayabilir ben ihtimali yazdım sadece meşrulaştırma var veya yok yorumu yapmadım veya olmuyorda demedim yasa bu gözle bakar dedim hepsi bu doğru neyse o çıksın ortaya senin dışında doğru dürüst yorumlayan çıkmadı adam anlamadan sövüyor. Hukukta genelleme yapılmaz yapılamaz dünyada öyle olaylar çıkıyorki ortaya, hiç ihtimali geçiyorum olay şöyle çıksa kendimi keserim, imkansızdır denilenlerde dahi hiç beklenmedik gerçekler çıkmış ortaya sen genelleme yapıp diyorsunki burada polis haksız devlet kesinlikle meşrulaştırıyor mesela buydu sadece.
      ···
    6. 6.
      0
      Doğru bilemeyiz dedim eldeki görüntü olayın görüntüsü değil zira başka odadan çekilmiş bir görüntü.
      Ama bilemeyiz demek sorgulamamalıyız, şüphe etmemeliyiz demek değildir ki doğrudur genelleme yaptım zira önümde onlarca örnek var meşrulaştıma konusunda. Bu olaydan gidersek geceden beri yapılan yorumları incelersek yok kız teröristlerle fotoğraf çektirmiş yok efendim terör örgütü üyesiymiş, yok ailesi sabıkalıymış.
      Düpedüz meşrulaştırmaya çalışmak işte bu zira olayı bilmiyoruz kızı polis vurmuş ama kazadır ama değildir. Lakin kaza olmama ihtimaline karşı bak nasıl önlem alıyorlar. işte beni rahatsız eden bu zira tarih boyunca gücü elinde tutmak isteyen herkes meşrulaştırmaya başvurmuşştur. Yeri gelmiş krallar taclarını papalara taktırmıştır. Yeri gelmiş papaları krallar seçtirmiştir.
      Savaşlara cihad denmiştir. VS uzar gider. Asıl problem şüphelenmemin kaynağı yani bugünkü hükümetimiz de bu meşrulaştırma işini çok iyi kullanıyor zira ağızdan düşmeyen bir laf var ya milli irade işte o milli iradeyi yönetmenin en kolay yolu bir şeyleri kanıksatmaktır. Basit bir örnek verirsem en basit yasal hak olan protestodan bugün insanlar korkuyor zira Ethem öldü nedne öldü protesto yapıyor diye. Abisi hdp ve kendisi hdp ye oy veriyordu diye haberler geçti. Hatta güncel örnek veriyim Eren Erdem milletvekili bu adam çıktı rus televizyonuna dedi ki Adana Başsavcılığı'nın avrupada üretilen sarin gazı yapımında kullanılan malzemelerin türiye üzerinden işide gittiğine dair iddianamesi var.
      bu medyada nasıl lanse edildi. Sanki Eren Erdem kendi ağzından söylemiş gibi.
      Bunu vatan hainliği olarak lanse ettiler ki zira allah korusun hani olmaz ya diyelim yarın Eren Erdem'in başına birşeyler geldi(zira uydurmuyorum adamın tehdit aldığına dair röportajları var) meşru olsun.
      Anlatmak istediğim bu meşrulaştırmanın ne kadar tehlikeli bir silah olduğu.
      Şüphe edelim, sorgulamayı bilelim, peşini bırakmayalım ki bu silah işe yaramasın.
      ···
    7. 7.
      0
      Tamam hocam aynı şeyi savunuyoruz zaten ben şüphe etmeyin demiyorum üste sadece bir savcı veya hakim gözünden bakması gerekeni yazdım kabaca ancak yanlış anlaşılıyor her iki ihtimalde olabilir meşrulaştırma zaten vardı ve şu saatten sonra engellenmesi çok zor bir iş ancak bu hukuk işini yapanlar bu işe duygu veya devlet iradesi veyahut genelleme ile karşılaştırması işinde büyük bir yanılgıya yol açar işini doğru yapmamış olur her konudan ele alınıp doğru karar vermeli ben sadece 'kızın haksız yere vurulmuş olabileceğini ancak abisinin de iterek silahın ateşlenmesine yol açabileceğini 'söyledim artık nasıl bir sonuç çıkar ortaya göreceğiz, yargı bittikten sonra bu tür yorumlar yapılmalı yanlış olursa tabiki halk susmamalı.
      ···
    8. 8.
      0
      Lan biriniz hukukcu biriniz gazeteci olacak, dahi anlamina gelen -de'leri ayri yazmaktan acizsiniz. Yemin ederim sinirden monitorun kenarini kemiriyorum burada iki saattir.
      ···
    9. diğerleri 6
   tümünü göster