/i/Felsefe

filozofiya'ya inananların kafalarını açtıkları uhrevi altincidir.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +3
    bu dünya bir cehennemdir. tarih boyunca dünyaya her zaman zalimler hükmetmiştir, Türk-Amerikan-Sovyet-Moğol-Roma-ingiltere... farketmez, yönetim gücü eline geçtiğinde başkalarını ezmiş, başkalarını bölmüş, ayrıştırmış ve güç elde etmiştir. bu dünyanın bu halde olmasının en büyük sebebi insanoğlu dediğimiz varlıktır. insan bu dünyanın azrailidir.

    sosyal hayatta bile bu böyledir, sizin popülarite kazanmanız için başkalarına herhangi bir konuda üstünlük kurmanız gerekmektedir. bir kızın fame olması için güzelliğini göstermesi gerekir ki bu sizin bilinçaltınızda o kızı diğer birçok kızın üstünde bir yeri varmış gibi bir algı yaratır.

    Türk: Osmanlı Devleti dünyaya hükmettiği 1453-1699 arasında avrupalıları mezhep konusunda birbirine düşürmüş, bir araya gelmelerini engellemiştir.

    Amerikan: ABD'nin Irak'ta, Vietnam'da, Afganistan'da sivilleri öldürmüş, Irak'ı mezhep ve etnik kökene göre 3'e bölmüştür...

    Örnekler uzar gider. Bu dünyanın kanunu budur. Biri diğerini ezerek yükselebilir, dünyanın tamdıbının barış içinde yaşaması için insanoğlunun inanılmaz seviyede yüksek bir bilince erişmesi gerekir, başka bir deyişle bilinçlenmenin nirvanasına ulaşmalıdır.
    ···
   tümünü göster