/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +2 -1
    ne yapalım yani ? bom boş hayat mı geçer ? elinde bir meseleğin yok . sabah 6 da iş başı gece yarısı eve mi gelelim ? sıradan bir fabrikada mı çalışalım okumayalım . abi başka yol yok ya babadan zengin olup rahat takılıcan ya da kendi zenliğini yapıp çocugun rahat yaşıcak . belki sen rahat olmucaksın ama çocuğun rahat olucak . kendi zütünü düşünme senden sonra gelicek olanları düşün. bizde çok bayılmıyoruz egolu hocaların egolarını tatmin etmeye veyahut sabah 7 de kalkıp okula gidip hocalardan azar işitmeye. veya onca kafa patlatıp çalınan sınav sorularına atanamayan devlet memurlarına . herkesin hedefi farklı bana sorucak olursan okul bitince türkiyeden ayrılmak ve birdaha geri dönmemek o zamana kadar ayıya dayı demek zorundayım en azından kendi bakış açım bu yonde. saygım var senin düşüncenede .
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Ya tabikide makine olalım demiyorum da benim mantığıma yatan bu hacı. Bende sevmiyorum sabahlara kadar ders çalışıp sidik zoruyla ders geçmeyi. Emeklerimin karşılığını alamamak nedir bilirim. Yazdığın entrynin bir kısmına katılıp diğer kısmına saygı duyuyorum . Teşekkür ederim iyi geceler.
      ···
    2. 2.
      +1
      ya panpa 16 yıl zorla okuyup boş olmak insan var 16 yıl eğitimin yanında bi ustalık öğrenip hayatını o işte usta olarak geçirmek var
      ···
      1. 1.
        0
        Tabikide doğru şöyle bir gerçekte var kapitalist eğitimin sisteminde para çok önemli seçeceğin meslek ne kadar para getiriyor bu benim için önemli hayat standartların bu kağıtlara bağlı . Altındaki arabaya yanında gezdirdiğin hatuna kadar değişiklik gosterebiliyor. Bu yüzden sistem bozuk olabilir ama bu sistemi değiştirebileceğimizi zannetmiyorum bu yüzden kendi açımdan suremi doldurana kadar buradayım sonra ise yurtdışında yaşıyacağım bu kadar benim için .
        ···
   tümünü göster