/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +1
    Merhaba sözlük,
    Bilgisayar mühendisliği 4. Sınıfta okuyorum, sözlükte yeniyim ve panpanız sayılırım.
    3. sınıfın sonunda yaz okulu almaya karar verdim tabi bir dersten 3 kere kalınca almanız gerektiğini fark ediyorsunuz. Dersler başladı hoca profesör ve genelde şerefsiz olurlar bizimki de öyleydi. 5 dk geç kalan derse giremezdi. O gün yalan olurdu zaten haftada bir gün ders.
    Neyse konuya gelelim. Memleket ile okulun arası 1 saat ve Otobüsten inince dolmuşla 5 dk sürüyor. Vize zamanı tekrar geldim ve dolmuş beklerken hep alışveriş yaptığımız bakkalcı dayıyı gördüm. Kampüs zaten köy içinde köyde de çoğu kişi ile samimi olmuştuk. Dayı hemen gel yeğenim dolmuşa para verme ben seni bırakırım dedi. Tabi hoşuma gitmişti nerden bileyim adamın traktörle geldiğini.
    Derse 1 saat var, dayı birini bekliyor, emanet verecek ve gideceğiz. Lan adam gelmiyor bekle babam bekle gelmiyor. 20 dk kaldı ve vizeye geç kalıcam. dayıya geç kaldığımı söylüyorum tamam ben seni yetiştiririm diyor. Neyse emaneti verdik baktım traktöre bindi tabi ben şaşırdım artık geri dönüşte yok mecburen bende atladım. Sağ tarafta büyük lastiğin üstünde gidiyorum. Zaten köy yolları da çukur bütün bende ne kase kaldı ne çanak. Dayı yeğenim seni yetiştiricem diye bağırıyor ve gaza bastıkça basıyor. Bir de direksiyonun altında bir kol var belki bilirsiniz, onu ittirdi baktım traktör NOS vermiş gibi uçuyor. Ben arkada zor duruyorum zaten. Yolda arabaları solladık dolmuşu bile solladık. Güvenliklere yaklaşıyoruz başladı korna ile haber vermeye tabi adamlarda şaşırdı biz geçerken şoktaydılar. Adamlar kilitlendiler resmen son sürat traktör kampüse giriyor. Dayı selam verdi tanıyormuş onları. Amk herkes birbirini tanıyor personel bütün köyün elemanlarıymış. Neyse fakülteye yaklaştık dayı tekrar korna çalmaya başladı yoldan çekilin diye. 5 dk kala fakülteye geldim dayı sağol falan derken herkes bizi izliyor tabi birde düştüm traktörden yerde yatıyorum. Rezillik diz boyu, hocalar, öğrenciler vs. görmeyen kalmadı. Alayı kahkaha atıyor, resmet zütleri ile gülüyorlardı. Hemen binaya girdim daha fazla rezil olmayayım diye. Son kez arkama döndüm dayıya bakıyorum.
    Güvenlikler ellerinde kupa ve şampanya ile dayıyı kutluyorlar. Dayının yüzünde Taksi filminde oynayan Samy Naceri’ nin silüetini gördüm ve el salladım. Bu arada da elime giren taşlar yavaş yavaş yerlere saçılıyordu.
    Bunlara rağmen sınava girdim ve sonuç yine hüsran. Şimdi 5. Kez alıyorum.
    ···
   tümünü göster