/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
https://www.google.com.tr...B#imgrc=Wy0cN4MRPKj5oM%3A
  1. 1.
    0
    Ben yine o serseri
    Bir önceki yazımda (bkz: ) http://www.incisozluk.com...cı-yaşamama-sebep-oldu/ uyuşturucu yüzünden çektiğim rahatsızlığımı anlatmıştım aradan günler geçti Aylar Geçti concor ilacını kullanmayı bıraktım fakat bende hala etkisi vardı doktora ikinci kez gittiğimde pgibiyatriye gitmemi söyledi. Çünkü kalbimin kalp kapağının tam kapanmaması hafif kaçağın olması dışında bişeyi olmadığını söyledi. Nedir o kalan etkisi diyeceksin.
    1. Kalbim rahat çalışmıyordu. Geceleri yatağa yattığımda zor uyuyordum. Uyuyunca geçiyordu. Ama uyuyamazsam kalp hızlı atıyordu. Nefes alışımı zorlaştırıyordu.
    2. Ayakta sürekli duramıyordum sanki kalbimin altından bi baskı oluşuyordu.
    3. Hızlı hareket edemiyordum kalp ritimsiz çalışıyordu ve hızlanıyordu. Buda eşittir ani yorgunluk.
    4. Kalp bölgesinde sürekli hava dolaşımı hissediyordum.
    5. Sinirlenince gırtlağımda göğüs kafesimde midemde kasılmalar oluşuyordu.
    6. Tüm bu olanlar hayatta beni kahrettiriyor. intiharı düşünüyordum. Çünkü sürekli acaba kriz vuracakmı düşüncesi vardı. Daha kötüye gideceğimi ve asla eski sağlığıma kavuşamayacağımı düşünüyordum. Bu da beni hayattan soğutuyordu. Stres yaratıyordu.
    7. Sigara kola alkol neskafe hap aspirin vitamin içemiyordum. Anında kalbim tepki gösterip çarpıntı yapıyordu. Geçmediği durumlarda yüksek tansiyona çeviriyordu.
    8. Araba araç dahi kullanamıyordum bunalıma giriyordum. Aracı durdurup kendimi dışarı atıyordum.
    9. Uyku düzensizliğinde yine herşey üzerime üzerime geliyordu.
    10. Normal bi yaşantı değildi benimkisi. Günlük nefes alıp verdiğimi hissediyordum kalbimin varlığını hissediyordum. Ne alaka derseniz temiz havayı doyasıya içime çekemiyordum. Nefesimi çok alırsam veya az alırsam kalp tepki gösteriyordu.

    Şimdi bu gencecik adam tüm bunlardan kurtulmalıydı ama nasıl ???

    Kendimin araştırmaları sonucu
    1. Pgibiyatriye randevu aldım. Panikatak teşhisi sonucunda antidepresanlar aldım. iyi olmama yardımcı oldu fakat kalp hâlâ güçsüzdü.
    2. Kalp çarpıntısı olduğu anda bal ye
    3. Günlük biraz fındık biraz balık ye kalbi güçlendir.
    4. Tansiyon çıktığı anda kesinlikle limon ye. Veya sarmısaklı yoğurt. Sarmısak ve soğan hem tansiyon dengeleyici hem kalp açısından iyi geliyor. Boşa konuşmuyorum denedim çünkü
    5. Ve ve ve en önemlisi spor. Öyle 3 gün 5 gün değil aylarca belki yıllarca. Şuan hafif tempo koşarak 10 km tamamlıyabiliyorum. Arasıra fitness body yapıyorum. Body kalp için en iyi spordur. Kalbi güçlendirir. Büyütür. Ve rahat çalışmasını sağlar. Güçlenen bi kalpte nabız sakin atar. Kolay kolay yorulmaz. Çünkü kanı rahat pompalayacak kapasitededir.
    .
    .
    .
    .
    Aradan bi kaç ay geçti şuan eski sağlığıma kavuştum. Moralim yerinde. Sigara alkol içmeyi denedim evet içebiliyorum ama tabiki son verdim. Artık içmiyorum. Sağlıklı bir birey olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Asla umudunuzu yitirmeyin. Herşeyin bir çaresi varmış demekki. Allah öyle mucizevi bir vücut vermiş ki şükürler olsun... Siz yeterki onu harap etmeyin

    Hepinize sağlıklı günler...

    ÖZET: KALP VE PgibiYATRiK HASTALIĞI OLANLAR BULUP OKUSUN DiYE YAZDIM OKUMAK ZORUNDAYMIŞ GiBi HiSSETMEYiN KENDiNiZi
    ···
   tümünü göster