/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2 -3
    Afedersin de senin yapacağın artistliği skeyim, sadece benzetmelerle yırtmaya çalışıyosunuz zaten. Yaptığın benzetmeye baktığımızda allahın planının kusurlu olduğu gözüküyor. Hastaneler insan yapımıdır ve içinde insanlar insanları kurtarmaya çalışır. Eğer allah dağları korusun vs. diye sabit kıldı ve bize verdiyse, kusursuz mükemmel bir şey yapmış olması lazım ki delil olarak gösterilebilsin. Artı ulan daha arapça bilmeden sen nereye kuran yorumlamaya kalkıyorsun? Hadi tamam bir şeyler yapmaya çalışıyosun, düşünüyosun bari bunu biraz objektif yap be! islamdaki hataları görmezden gelip, islam hakkında objektif düşünmeyip diğer her şeyi islamın lehine sorgulamak ta ne?
    islamdaki hata neymiş söyle bakalım de de şurada düşüp bayılayım hadi.
    ···
    1. 1.
      +3
      kardeş edeble cevap vereceğim.
      Birincisi benzetme yapmama takılmışsın. yahu kardeşim uzun uzun bilimsel yazı yazsam özet geç bin dersiniz, adamakıllı herkesin anlayabileceği basit bir örnek veriyorum ona da laf ediyorsun.
      ikincisi dağların kusursuz olmasına gerek yok o zaten işini yapıyor. Yani Allah dağlardan yeterli verimi alıyor zaten her depremi tamamen sönümleyecek diye birşey yok. Şöyle düşün bir çiftçi tarlasının heryerine tohum atar ama hepsi meyve vermeyebilir, %10 u bile meyve verse çok kara geçmiş olur.
      Üçüncüsü Kuran ı kerim bütün insanlara gönderilmiştir. illa arapça bilmek mi gerekiyor yorumlamak için. kaldı ki benim edindiğim bilgiler büyük islam alimlerinin ağzından çıkmış cümlelerdir. kafama göre iş yapmıyorum yani.
      Dördüncüsü eyvallah düşünmemi takdir etmişsin ancak objektif olmadığıma karar vermişsin. kardeşim burda öznel fikirlere başvurulacak bir konu göremiyorum ben. bi kaç tane entry girmişim onlar da Kuran dan. Eğer genel olarak islam yaklaşımı soruyorsan, eleştirilmesi gerekenin islam değil müslüman olarak geçinenler olduğunu söyleyebilirim.
      Ayrıca şunu da belirteyim LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN aşırı dindarları eleştirdiğiniz noktaları kendiniz yapmayın. inanlmaz bir önyargıyla yaklaşıyorsunuz ve verilen cevapları umursamıyorsunuz.
      uzun oldu biraz kardeş kusura bakma *
      ···
   tümünü göster