/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +2
    Benim için bayrağın tuvalet kâğıdı kadar değeri yok. Tuvalet kâğıdı hiç değilse bir işe yarıyor…”

    friedrich nietzsche

    Kimin sözlerini paylaştığına dikkat et herşeyi bilen kardeş. Onlarca büyük düşünür marksizmi anlamaya ömrünü vermişken marksizmi iyi bildiğini iddia etmek tutarsızdır.
    Terörün ve terörize olmanın kelime olarak kökeninden yola çıkarak emperyalist kuvvetlere karşı verilen savaşta yoldaşlarının gerekirse terörize olması gerektiğinden bahsetmiştir Lenin ki sadece cımbızlanan sözü bir yerde okuyup eserin bütününden bihaber olduğun çok açık. Sana bunu şöyle örneklendireyim örneğin Çeçenlerin islam yolunda, bağımsızlık yolunda adını ne koyarsan koy ayağa kalkıp yıllarca Ruslarla savaşmış olması da Lenin'in tanımına göre terörize olmaktır ya da Kürşat ve 40 çerisinin Çin'e karşı ayağa kalkmış olması "terörize" olmaktır.

    Nietzsche'yi de okumamış yine bir yerden kopyalamışsın çünkü bir çok yazısına bakarak kendisine anarşist diyebiliriz ki büyük düşünür Emma Goldman da böyle tanımlamıştır. (Anarşizmle çelişen sözlerini googledan bulup copy-paste yaparsan evini yakarım çocuk otur oku.)

    Niyetim sana ders vermek değil ki zaten bunun adamı değilim bu kadar birikim sahibi değilim, yalnız kara cahil değil yarı cahil eleştirileri görünce cinnet geçiriyorum ki genel olarak böyle başlıklara entry giriyorum.
    ···
    1. 1.
      +1 -3
      Ulan yine karşısındakini bilmeden cahil diyen bir düdük.

      Nietzsche anarşist değil diyen mi oldu? Anarşizme yakın olduğu biliniyor zaten.

      Terörizeye gelelim. Bana göre o kürşatta çeçenler de teröristtir. Bir farkı yoktur. Lenin'in o konuda hakkındaki düşüncelerini yazdım. Ha Lenin'in silahsızlanma gibi amaçları da vardı onları da biliyorum ama onu niye atayım.
      ···
      1. 1.
        +2
        Senin amacın kara propaganda sen Nixon'ın kayıp dölüsün yani ok.

        Sana değil eleştirine yarı cahil dedim insanlara doğrudan cahil diyecek kadar çok şey bilmiyorum.
        Tüm çelişkilerinle beraber benim Türkçesini bulamadığı 4 seneyi neredeyse Türkçe konuşmadan geçirmeme rağmen ingilizcesini fazla ağır bulduğumdan okuyamadığım kitabı okumuş birisinden daha aydıınlatıcı cevaplar beklerdim yazık.

        SDP'li kız arkadaşın mı aldattı hı seni anlat haydi

        Edit: bir de umarım editten sonra cevap verirsin. kimdir hocam senin rol modelin, düşünsel hayatını yaşdıbının temeline koyduğun adam, nedir ideolojin cidden merak ettim zira her tarafa tak atıyorsun
        ···
   tümünü göster