/i/Teknoloji

  1. 1.
    +87 -6


    F35 Lightning II. Çok maksatlı savaş uçağı. Uçak ilk uçuşunu 15 aralık 2006 yılında gerçekleştirdi, 2015 te hizmete girdi. Uçağın kullanıcıları Türk Hava kuvvetleri, Birleşik devletler ve kraliyet hava kuvvetleridir. Birleşik devlerle kullanılmaya başlayan uçak 2017 yılında Türk hava kuvvetleri ve kraliyet hava kuvvetlerine teslimatı yapılacak. 2050 yıllarının uçağı olarakta bilinir. Dünya üzerinde şuan en korkulan uçak türüdür.







    F22 RAPTOR. Hava üstünlüğü ve çok görevli savaş uçağı olarak hizmete girmiştir. Bu uçak sadece ABD ordusu için üretilmiştir ve dış bir ülkeye satışı kesinlikle yasaktır. Radarda izi çok azdır ve çok tehlikeli bir uçaktır. Uçak tek kişilik ve çift motorludur. Radarda görünmemesi için uçağın silahları kanatlara değil gövdenin içindeki özel bölmelere konulmuştur. Manevra kabiliyeti çok yüksektir.







    F15 EAGLE. Bu uçak her hava koşulunda görev yapabilen ve manevra kabileti yüksek bir avcı uçağıdır. f-15 ivmelenme, menzil, silahlar ve gelişmiş avionikleri ile üstün bir uçaktır. Uçağın kullanıcıları, ABD hava kuvvetleri, israil hava kuvvetleri, japon öz savunma kuvvetleri ve suudi kraliyet hava kuvvetleridir.






    F16 FiGHTiNG FALCON(SAVAŞAN ŞAHiN.) Kullanıcıları, ABD hava kuvvetleri, Türk hava kuvvetleri, israil hava kuvvetleri. Göklerin şahinleri çok amaçlı, tek motorlu jet savaş ve avcı uçağıdır. Geniş kullanım alanı, hafif olmasından dolayı olağan üstü manevra kabiliyeti. kendini bütün dünyaya kanıtlamış ve dünyada en çok tanınan avcı uçağı olarak bilinmektedir. Türk hava kuvvetlerinde C serisi tamamen av ve bombardıman için, D serisi ise hem savaş hem eğitim içindir. TUSAŞ yada diğer isimle TAI Türk şahinlerinin modernizasyonunu yapmaktadır. Şahinlere tamamen yerli üretim harp sistemleri takılmakta ve uçakları son teknoliler ile donatılmaktadır. Şuana kadar yaklaşık 200 f16 nın modernizasyonu bitmiş hava kuvvetlerine teslim edilmiştir. Diğerlerinin modernizasyonu fabrikalarda devam etmektedir. Aşağıda vereceğim linkten modernizasyon işlemlerini izleyebilirisniz.)



    https://www.youtube.com/watch?v=FxaW2dF33FM





    EURO FiGHTER TYPHOON. Avrupa birliği ülkelerinin kullandığı, çok amaçlı, çift motorlu avcı uçağıdır.Tasarımı Rusların MiG 1.44 uçakları temel alınarak yapılmıştır.







    SUKHOi SU-30. Rus yapımı çok amaçlı avcı uçağıdır. 1996 yılında operasyonel hizmete girmiştir. Her iki hava üstünlüğü yapabilen multi rol avcı uçağıdır. Yer ve hava hedeflerine saldırır






    F/A-18 HORNET. Av ve bombardıman uçağıdır. Ulusal kökeni ABD'DiR. 1997 den beri Boeing tarafından üretilmektedirve Rus muadili su-33 model savaş uçağıdır.







    DASSAULT RAFALE. Çok amaçlı jet uçağı. Fransa ve avrupa ülkelerinin ihtiyaçları doğrultusunda Dassault firması tarafından geliştirilen av-bombardıman uçağı. Bu uçaktan avrupa ülkeleri vazgeçti ve şuan sadece Fransa hava kuvvetleri tarafından kullanılıyor.







    CHENGDU J-20. Avcı uçağı. Çin yapımı bir uçaktır. ilk uçuşunu 11 ocak 2011 de yapmış bu uçağın 2018 yılında hizmete girmesi planlanıyor.



    BEYLER UNUTTUĞUM BiRKAÇ UÇAK OLABiLiR EĞER SiZiN AKLINIZA GELENLER OLURSA ALTA BiLGiLERi VERiN LÜTFEN.





    F-4 2020 TERMINATOR. Avcı- bombardıman ve kendini kanıtlamış bir uçaktır. F-4 ler Vietnam savaşı sırasın amerikan ordusu tarafından sığınakları ve köyleri napalm bombaları ile yakmak ve de havadan destek vermek için kullanılmıştır. Savaşta vietnam halk cephesi bunlardan sadece 9 tanesini vurabilmiştir bunun nedeni ise f-4 lerin çok hızlı süpersonik olmasıydı. Kullanıcıları ise Türk hava kuvvetleri(yakında emekli edilecek), iran hava kuvvetleri, Güney kore hava kuvvetleri, Japonya hava kuvvetleri. Eski kullanıcıları ise Alman ve israil hava




    ···
   tümünü göster