/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +231 -17
    yılbaşından sonra gelen zamlar cep yakıyor, ygs ve lys giriş ücretleri bile zamlandı. elbette alıştığımız bir durum her yılbaşında ülkede zam yağmurunun olması, ama işin ilginç yanı şudur ki: bu ülke Milliyetçi temellere kurulmuştur ve darbelerden sonra bile bu devam etmiştir, fakat şuan da milliyetçiliğin aleyhine birçok şey yapılmakta.

    Evet avanak dostları, devlet sizden aldığı ekstra vergilerle suriyelilere karşılıksız maaş ve burs veriyor, bu ülkeye sığınmacı olarak kendi ülkelerine ihanet ederek gelen 3 milyon suriyeli bir nevi elit vatandaş muamelesi görüyor.

    devlet 400 tl burs için öğrencileri pirinçten taş ayıklar gibi ayıklarken suriyelilere karşılıksız 1200 tl burs verecek, zaten 800 tl karşılıksız maaş alıyorlardı, üniversiteye girişleri sınavsız ve ücretsiz. şimdi merak ediyorum da bu hamlelerde ben milliyetçilik göremiyorum? tam aksine Türk insanı 2. sınıf vatandaş muamelesi görüyor.

    ONLAR BiZE AYNISINI YAPAR MIYDI? ONLARI YÜCELTTiĞiMiZ HALDE O ARAP MiLLETi BiZE 1910'LU YILLARDA iHANET ETMEMiŞ MiYDi? O KADAR KAZIK YEMEMiZE RAĞMEN NEDiR BU ARAP SEVDASI?

    edit: suriyelilerin çoğu araptır. sami kökenlidir.
    edit2: ülkede yapılan devrimler milliyetçi duygularla yapılmıştır.
    edit3: aksini iddia edenin amk
    ···
   tümünü göster