/i/Tespit

  1. 1.
    -1
    Bugun ataturkun oynadığı oyunlarla kurduğu düzenle dinci, iman sahibi insanlar hep ikinci plana atılmak istenmiş kişiliklerine inançlarına hep oyun oynanmış.Bir zamanlar ezanın türkçe okutulmaya çalışıldığı, Kuran kurslarının kapatıldığı, millete zorla şapka taktırıldığı dönemleri kimse inkar edemez. Cümleme başlarken oynadığı oyunlar dedim çünkü insanlar 2 gün öncesine kadar askeri kurumlara, üniversitelere,devlet dairelerine vs.. birçok kuruma başörtüsü ile hatta sakalı ile alınmıyordu.Bu tam olarak ataturkun olmasını istediği baskıcı zihniyetin kalıntılarıdır. Oyle bir kalıntı ki insanlar içinde Allah kelimesi geçen şiirleri okudu, dine yöneldi diye hapse atıldıkları yobaz, gerici görüldükleri o zihniyet.
    Bugün bizi üzen olay boyle bir zihniyete özgürlükçü, medeni,demokratik diyen insanlarımız yeni yeni düzelen insanların daha rahat bırakıldığı (ahlak konularda hiçbir millet rahat bırakılamaz) düzene BASKICI demeleri.

    Not: Ne siyasetciyim ne aşırı dinci ne sağcıyım ne solcu sadece kendince gözlem yapan araştıran ufkunu genişletmiş gerçeği daha net görmeye çalışan bir vatandaşım.
    ···
   tümünü göster