/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +35 -10
    “Bir harf kâtipsiz, bir ev ustasız, bir köy muhtarsız olmaz.Bu cümle siz ateistler çok basit gelebilir ama çok mantıklıdır inanmak isteyene yeterdir hatta fazladır bile siz sadece kolaya kaçtığınız için ateistliğe inanıyorsunuz yada vicdanınızı sorgulamamak için ateist oluyorsunuz, sizde diğer ateistler gibi dünyanın şans eseri oluştuğunu mu diyorsunuz bu tesadüfmü peki tesadüf ün kuralı kaidesi ispatı olmaz siz aslında ispat ararken ispatsızlığa inanıyorsunuz tesadüf hakkında biraz konuşalım, tesadüfün, olasılık (ihtimal) hesapları açısından durumunu ele alalım: Elimizde 1’den 10’a kadar rakamlanmış pullar olsun. Bu pulları bir torbaya koyup, rastgele çektiğimizde 1 rakdıbının gelme ihtimali 10’da birdir. Fakat pulların birden ona kadar sırayla çıkma ihtimali ise 10 milyarda bir ihtimaldir.
    (10.000.000.000). Üstelik bu bir ihtimaldir. Yani 10 milyar defa pulları çekme işini tekrarladığımız zaman 10 milyara geldiğimizde bu pullar sırayla muhakkak çıkacak diye bir kural da yoktur. Eğer yalnızca 1’den 10’a kadar pulların sırayla çıkması 10 milyarda 1 ihtimal ise, vücudumuzdaki had ve hesaba gelmez atomların, hücrelerin, organların oldukça karmaşık, ama intizamlı bir şekilde dizilmeleri kaçta kaç ihtimaldir. Bunu bütün bitki, hayvan ve insan vücutları için bir düşünün.
    ···
    1. 1.
      +8 -22
      Bizim bile bir yaratıcımızın olmadığını düşünemiyor iken bizden daha güçlü hatta sonsuz güçlü bir varlığın yaratıcısının olmadığını ve hep var olduğunu nasıl düşünüyorsun ? Ayrıca mükemmel ve intizamlı olduğumuzu nereden çıkardın ? Biraz tıp ile ilgin olsa insan vücudundaki gereksizlikleri, yanlışları ve kusurları görürdün.
      ···
      1. 1.
        +36 -3
        amk kekosu ben tıp okuyorum gereksiz bi şey yok vücutta sen gereksiz diye düşünebilirsin sadece
        ···
      2. 2.
        +1 -6
        https://www.youtube.com/watch?v=cO1a1Ek-HD0 al keko beyciğim gereksiz mi değil mi ?
        ···
      3. 3.
        +12
        Amk cahili işlevi tespit edilememis diyor gereksiz demiyor
        ···
      4. 4.
        0
        http://www.icr.org/articl...ngeal-nerve-not-evidence/

        Uzun yazının özeti: "sinirin gereğinden uzun olmasının sebebi insan vücudu radyo, televizyon değil ki. Tek bir hücreden büyüyor, organların doğru gelişimi için en mantıklı şekil o"
        ···
      5. 5.
        +4
        Adam sadece bende ateistim demek için ateist olmuş
        ···
      6. 6.
        0
        insan vücudunda herhangi bir amaca hizmet etmeyen tek şey utandığında kızaran yüz çıkmıştı bir araştırmadan. Fakat bunun da "Sevimli ve masum görünmek" olarak işe yarayabileceğini söylemişlerdi.

        Yani canım , yok öyle bir dünya.
        ···
      7. 7.
        0
        @offfbe11 kardeşim çok güzel anlatmişsın şuku
        ···
      8. diğerleri 5
    2. 2.
      +3
      Eeee deizm'in yanlış olduğunu nasıl ispatlayacaksın?
      ···
    3. 3.
      +1 -1
      Öncelikle at gözlüğü ile bakma, Tüm dinleri reddeden ancak tanrının varlığına inanan inanç şeklidir. Dinler rededildiği için peygamberler, kutsal kitaplar, cennet ve cehennem, melek, şeytan gibi kavramların hiçbirinin deizm inancında yeri yoktur. Sadece evreni ve doğa kanunlarını koyan, bunun ardından evrene ve insanlığa hiç bir müdahalesi olmayan tanrıya inanılır.
      Daha tanımını yazarken sistem kendi kendisini yok etti. Deizm denen kavram tek tanrının varlığına inanıyor. Bu kısımda bir küfür yok. Fakat Allah'ın kurallarını reddediyor. Akla ve mantığa sığmayan bir çelişki öyle değil mi? Allah'a inanıyor fakat Allah'ın dinini, göndermiş olduğu peygamberi, bütün mukaddesatları reddediyor. Allah inanıyor fakat Allah kelamı olan kutsal kitaba inanmıyor. Yani "Güneşe evet ama ışığına hayır." felsefesindeler.
      ···
    4. 4.
      0
      Panpa demişin ya hani 1den 10a kadar siralanma olasiligi 10 milyarda birdir diye eger 1in yapisi kendinden sonra 2yi baglayacak sekilde olusmus ise ve de 2nin yapisi 3u, 4un yapisi 5i gibi birbirini baglayacak sekilde ise bu olasilik tum rakamlara sahip isek %100 olur. Ve gercekten de gerek dnanin yapisi olsun gerek diger tum canli ve cansiz yapilar birbirini baglayacak-destekleyecek bicimde var olmustur. Yani eger sadece bir madde degil bir enerji veya atomalti parcacigina sahip isek senin beyninin kavrayamadigi evrenin tamaminin su an varoldugu sekilde olusma olasiligi %100dur
      ···
    5. 5.
      +3 -1
      Bu ateistler zaten ateist olmaya onceden karar veriyo sonra bu kafayla dini ogrenmek istiyorum diye gosteriyolar reddetmek icin alip okuyolar dini kitaplari zaten reddedecegine kendini sartlandirmissin bide okuyum ona ragmen inanmiyom demeyin gerizekaliliginiz ortaya cikiyor
      ···
    6. 6.
      0
      bir köy muhtarsız olmuyorsa allahın da allahı olması gerekmiyor mu lan?
      ···
    7. 7.
      +3
      Amk malı köy ne bi topluluk ondan muhtarsız olmuyor(önder, yönetici vs)Kaç tane Allah varda yöneticisi olsun onu yönetsin Allah tekdir bakidir eşi benzeri yoktur
      ···
    8. diğerleri 5
   tümünü göster