/i/Tespit

  1. 1.
    +129 -37
    ateist olma sebebini açıklıyorum beyler toplanın.

    öncelikle şunu belirteyim. ben bir ateistim. ama müslümanların ve diğer dinlerdeki insanların bana adam diyeceği gibi bir ateistim.
    çünkü başka insanların dinine karışmam. onları aşağılamam ve türkiye'deki çoğunluk aptal ateist gibi saldırmam islama. öncelikle adam "inanıyor" sonuçta amk. sen kalkmış ateistim diye, zekiyim diye geçiniyorsun ama kanıt göster diyorsun.
    lan dangalak inanç demek görmeden, duymadan kabullenmektir. Neyse konuya gelelim...

    1)Genellikle Pgibolojisi Bozuk Oldukları için Ateist Olurlar:

    • Çevrenizdeki çoğu ateistlere baktınız mı? Depresyon, Şizofren vb. tür pgibolojik hastalıklara muhtaç olması muhtemeller. Çünkü inancı sadece dinde ararlar onlar. ve bu dinsiz olduklarında ise inançsız oldukları için yaşama dair tutunuşları kalmaz beyler. adeta ruh gibi gezerler farkettiyseniz.

    2)Ergenlik Dönemi:

    Evet beyler ergenlik döneminde daha çok görülür bu durum. Ergen birey sorguladığı için, bu dönemde kimliğini arama çabalarındadır beyler. Bu yüzden eğer çevrenizde ergen ateist varsa %50 ergenlikten sonra eski dinine geri dönecektir.

    Peki seni onlardan ayıran farklar ne?

    Beni Türkiye'deki çoğu ateistten farklı kılan, mantıklı düşünme saygı ve olgunluktur beyler.

    1.si mantık: Eğer bir insan inanıyorsa ona kanıt göster denilmez! Banane amk. Adam inanınca bana birşey mi batıyor hem? Bırakın herkes istediği gibi inansın. Bu tür mantıklı düşünürüm.

    2.si saygı: beyler, saygı olmayan yerde bölünme ve çatışma çıkar büyük ihtimalle. Geçen gün bir Ateist gördüm. Gelmiş, "bu müslümanlar mal, hikayelere inanıyorlar. "müslümanlar gerizekalıdır" diye birşey söyleyince kızdım. "kendini onların yerine koy dedim. ayrıca kendini onların yerine koymana gerek yok ve onlara hakaret etmen senin gerizekalı olduğunu belirtir" diyip onlarca müslüman bilim addıbını gösterip, "bunlar mı gerizekalı?" diyip çocuğu susturdum. Saygı önemli! Hakaret yok beyler...

    3.sü ise olgunluk: beyler olgun bir insan bir başkasının dinine, inancına, ırkına yönelik saldırılarda bulunmaz, onlara hakaret etmez! türkiye'deki ateist nüfusun yarısı ergen. bu ergenler olgun olmadığı için mal mal saldırılarda bulunuyorlar islam dinine karşı. bu yüzden ateist olmaktan utandım mk. o yüzden beni onlardan ayıran son fark buydu.

    okuduğunuz için teşekkürler...

    edit:arada kaynayan %15-20'lik benim gibi düşünen ateistleri ayırıyorum aradan. yanlış anlaşılmasın!

    edit:2 bu arada soranlar oluyor melek gibi bir adamsin nerelisin filan diye. Istanbul'luyum beyler. Bu arada Ateist olabilirim ama Hz.muhafazid atam oluyor. Onun soyundanim.
    ···
   tümünü göster