/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 51.
    -2
    Simdi burda sosyal bi konuya deginicem. Kendi hayatini yasadigini sanip, aslinda toplum ve sosyal cevresi tarafindan genel kabul gormus kurallar dahilinde yasayan, o dogrulari kendi dogrusu sanan mallara dokundurcam.
    Taylandin bazi kirsallarinda soyle bi olay var, bizzat biliyorum. Koyde ev reisi kadinlar, sozu gecen, onceligi olan kisiler kadinlar. Kizlar 14 yasindan itibaren disarda kurulmus olan, koyun genclerine ait kulubelere gidiyor geceleri. Her gece istedigi elemanla vakit gecirebiliyor, konusuyor, gibisiyor, muhabbet ediyor. Ve sonunda istedigi biri varsa seciyor. Bu olaydan babasi dahil tum koyun haberi oluyor.
    Konuya gelelim, simdi bana subyanci diyen huur bebesi, bu koyde dogsaydi, bu yukarida anlattiklarimi yasadiginda ona sapikca gelmeyecekti dimi ? Gayet normal ve olagan gelecekti. Burda boyle bi baba gavatin bayrak tasiyani olarak tanimlanir, ama o bolgede, tAmamen sosyal cevre ve toplumsal kilturden dolayi normal karsilanir.
    Hali ile, sen yetistigin toplumun sana dayattigi seyleri kendi dogrun olarak kabul ediyosun, cubku malsin, dusunecek beynin yok amk. Olm kabul edin lan artik bu kadar beyin fukarasi olmayin, aydinlanamamis insanlarin buyuk cogunlugu, toplumun ogretilerini kendi dogrulari saniyor amk. Mutlak dogru diye bisey yoktur panpalar, biraz dusunun rica ediyorum.
    ···
   tümünü göster