/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    -3
    Cumhuriyet öncesi okuma yazma oranlarına köy ve şehirlerdeki toplam ilkokul - medrese sayılarına bakıp Osmanlıca harflerle Arap harflerini karşılaştırıp azıcık da beynini kullanırsan seni ciddiye alırız amk
    ···
    1. 1.
      +5 -9
      o kadar moronsunuz ki.

      @1in dediklerinden yola çıkacağım şimdi.

      1. 'nasıl bir cahillikse üstünden 100 yıl geçmesine rağmen devam ediyor' diye başlıyorsun. cok güzel ve haklı bir cümle. bu aynı zamanda ülkenin neden gelişmediğini gösteren bir cümle. siz serefsizler bizim ne okumamıza izin verdiniz ne yükselmemize. siz Müslümanları ezdiniz.
      bu ülkede 80 yıldır Müslümanlar ne okula gidebildi ne öğrenim görebildi. hiç bana laf yapma, benim ne annem ne teyzelerim ne yengelerim veya halalarım okuyabildi. hepsi de adam gibi adam açıktan okudular, 40 yasından sonra üni bitirdiler. bu kadar da okumaya meraklı idi.
      benim babam daha 2000e kadar her hafta mahkemeden mahkemeye davadan davaya gidiyordu. adam imam ve vaazında bile 2 cümle konuşturmuyorlardı. siz o kadar serefsizsiniz ki bir de 100 senedir cahil diyorsunuz. evet bu doğru. ama cahilliğin sebebi sizsiniz. it oglu itler sizi. izin mi verdiniz lan okumamıza? benim ailem zekidir, çalışkandır. teyzemlerimin 2si tıp okuyacaktı kansız binler izin vermedi.
      ülke 80 yıldır TAMAMEN şerefsizlerin elinde bu yüzden ülke gelişmiyor.
      erbakana yaptıklarınızı da gördük. siz böyle huur cocugu olmasanız biz ülkeyi alıp zütürürdük ama hem tembel hem huur cocugu olduğunuz için bize de engel oldunuz. buraya sırf bu konu hakkında 50 sayfa yazı yazarım ama fazla olur. kendi cahil huur cocuklugunuzu bize atmayın ikiyüzlü binler. ist. tıpta okuyorum, Cerrahpaşa tıppa bir bak, türkiyenin en iyi tıppı di mi? öğrencilerinin yüzde 80i fatihten, Müslümanların çocukları. bu zamana kadar gelişememizin sebebi sizdiniz. bizim önümüz şimdi ilk defa açıldı. ve göreceksin neler olacak. anasını gibtiniz ülkenin hala Müslümanlara tak atmıyor musunuz.

      o dalga geçtiğin sakallılar şeyhler var ya, kurtuluş savasında kaçtı diye tak attığın. lan şerefsiz yalancı huur cocugu, sizin kendi aydınlarınız, ilber ortaylı olsun celal Şengör olsun diyor ki Atatürk kurtuluş savası öncesinde hep sakallı cübbeli adamlarlaydı. ama çok zekidir o, savaştan sonra bunlardan kurtuldu attı yakasından. siz hepiniz ilber ortaylıya tapan insanlarsınız. o ortaylı diyor bunları, savaş öncesi cübbeli sarıklılarla. savaştan sonra bunları atıyor yakasından.
      bu cümleler yetiyor.

      bir de aklınca okuma yazma oranıyla dalga geçmişsin. cahil pekekent seni. savaştan çıktığımız yıllar olduğunun farkındasın di mi? bir de sallamışsın mal oglu mal. en düşük oranı söylerenler %6 7 diyor. aptalın oglu seni savaş falan hiç aklına gelmiyor di mi? 1890lı yıllarda olan istatistiklere baksana bir. andavala bak savaş sonrasını söylüyor.

      3. demişsin ki kafalarına göre fetva veriyor. nerden biliyorsun yarram? evet yok demiyorum. her zaman her şeyi kullanan olacak. şimde de akp manyaklarını görüyoruz adamlar yaptıkları haramlarda bile din iman sokuyo kurtuluyor aradan.
      ama sizin o kafadan fetva cahil hoca dedikleriniz 3 5 tane bir şey. şu an ondan 50 kat fazla vardır huur cocugu. her zaman serefsiz çıkar, o zaman onları ayıklasın aradan. neden pire için yorgan yakıyor? anasını gibtiniz ülkenin ama hala bize tak atıyorsunuz.

      4.moron bir de demiş ki avantajlar bunlar tüm dünya bu harfleri kullanıyor.
      hemen örneğime geliyorum. film izleyen insanlarız di mi. hani hep bize bunları söylediler, bildiğin kandırdılar bunlar avantaj diye. ne avantajını gördün kafasını gibtigim? çin falan hikaye di mi
      ayrıca bakalım dünyanın en güçlü ülkesi amerikaya şu an. hepimiz film dizi izliyoruz. bu adamlar ne metre diyor ne kilometre, mile kelimesini kullanıyorlar uzunluk olarak. ayrıca bu tam bir metreye de denk gelmiyor, gibtirtaktan bir uzunluk. çok şey kaybettiler di mi? ayak numarasında bile adamların değerleri farklı onların 5i bizim 38 falan oluyo. sıcaklıkta bile bizim gibi celciusu kullanmıyorlar fahrenheit ı kullanıyorlar.
      bu değişikler cok gibe yarıyormuş di mi? ingiltere desen zaten gibsen en ufak bir şeyini değiştiremezsin adamlar tapıyor kendilerine. çin desen de öyle.

      ulan anasını gibtigimin köpekler. sizin tek derdiniz dine saldırmak. dediklerinizden tek 1 tane makul şey yok. okumamış cahil insanlarsınız, ne tarih bilirsiniz ne bir ilim. varsa yoksa orda burda önüne gelene salla.
      hasgibtir şimdi
      Tümünü Göster
      ···
    2. 2.
      +1
      Alkisladim ve gidiyorum
      ···
   tümünü göster