/i/Tespit

  1. 1.
    +2 -5
    ismet inönü'nün günlüklerinde de dil devriminin asıl amacının halk ile din arasındaki bağı koparmak olduğu geçmekte ya da M. Kemal'in günlüklerinde Türklerin islamiyete geçtikten sonra yozlaştığı, benliklerini kaybettikleri açıkça ifade edilmiş. Yani dil devrimi yapılmasında ki amaç harflerin yetersiz kalması ya da diğer toplumlarla iletişimimizin olmaması değil bunu anlayın öncelikle. (Ayrıca M. Kemal Atatürk’e saygım ve sevgim sonsuzdur, kimseye de laf söylettirmem) En basit örnek Çin, Adamlar ilk başta kopya, fason, çakma derken işi büyüttüler. Amerika ve ingiltere, savunma sanayisinde Çin’in karşısında birlikte çalışıyorlar. (isteyen bu haftanın haberlerini inceleyebilir (Ocak 2015). Yani harfler gelişime engel olsaydı Çin'de olurdu. Osmanlıca' da harfler Arapçadan gelmektedir. Dolayısıyla Arap yarımadası ve Ortadoğu ile iletişimde Çin alfabesinden daha fazla kullanıma sahip. Yani dil devrimini boş beleş bilgilerle ya da cahilliğinizle yorumlamayın. Açın okuyun, araştırın ve tek taraflı kaynağınız olmasın. Tez ve antitezleri inceleyerek kendi yorumunuzu kendiniz oluşturun. Kulaktan dolma bilgilerle bir şey ifade edemezsiniz
    Neyse asıl önemli olan aradan 1 asır geçmesine rağmen biz hala geçmişe takılmışız. Artık bir şeylerin farkına varın. Biz Osmanlı Devleti olarak Dünya'ya hükmettik bu günün Avrupa'sı idik. Dünya savaşında verdiğimiz kayıpların (şehitlerimize minnettarız) sayısını bile tam bilmiyoruz. Bazı kişiler çıkıp harf devrimi ile halk cahil kaldı diyor. Adama sorarlar, Senin ülkendeki eli silah tutan herkes savaşa gitti, Medrese (üniversite) öğrencileri savaşa gitti, Hey On beşli türküsü düğünlerde çalınsın diye söylenmedi. Ülkede genç nesil kalmadı, yaşlılar ve çocukların oluşturduğu toplumdan halk olarak bahsedilmekte. Adam hala harf devrimi ile toplum bir gecede cahil kaldı diyor.
    Senin ülkende 2 defa darbe yapılmış, Hali hazırda uçak fabrikan kapatılmış, zamanla yarışarak ürettiğin Devrim otomobilin piyasaya sürülmeden rafa kaldırılmış. Ben bunları sayarak bitiremem. Ama sen çıkıp hala Harf devrimi ile halk cahil kaldı diyebiliyorsun.
    Senin ülkende TÜBiTAK’ın beğenmediği proje italya’da 1. oluyor, yapan şahsa NASA’dan davet geliyor. Uzay araştırmaları ekibine dâhil ediliyor. Hala çıkıp ta Harf devrimi ile halk cahil kaldı diyebiliyorsun.
    Bırakın bu ayakları, kendi tembelliğinizi ve cahilliğinizi törpüleyin. Artık geçmişe takılmayın, geçmişten ders çıkarın. Birisine körü körüne muhalefet olacağınıza yeni bir seçenek sunun.
    Not: Halkın neler ile cahil kaldığını görün artık…
    ···
   tümünü göster