/i/Oyunlar

Hayat bir oyundan ibaret değil midir ?
  1. 1.
    +84 -14
    Galatasaray UEFA Kupasını 3 yıl önce kazandı. Üst üste 4 sezon sampiyonluk. Taraftar hocadan, takımdan memnun. Fakat 23 Temmuz 2003 tarihinde saat 14.00 sularında tüm teknik heyet kovuluyor. Takımın başına henüz 21 yaşında olan körpe bir teknik direktör geçiyor. Taraftarlar sinirli. Floryayı taslıyorlar. Kim bu adam diyorlar.

    3 gun geciyor aradan. Önce Hakan Şükür gönderiliyor sonra Hakan Ünsal. Mondragon ise satilicaklar listesinde en başta yer alıyor. Taraftar üzgün, mutsuz. Başkan bile supheye düşüyor. Ama yeni teknik adam kendinden emin.

    1 hafta sonra ilk transfer borsaya bildiriliyor. Maxim Tsigalko. Dinamo Minsk 'ten 750k Euro karşılığı geliyor Istanbul'a. Onun gelişiyle Arif Erdem'de Sakaryaspor'a kiralık gidiyor. Taraftar iyice deliriyor.

    Tüm hazırlık maçları iptal ediliyor. Onların yerine Metin Oktay Cup adında bir turnuva düzenlemeye karar veriyor bizim körpe menajer. Barcelona, Madrid ve Arsenal. Seve seve kabul ediyolar teklifi rakipler.

    Bu arada 2. Transfer borsaya bildiriliyor. Partizan takımından Taribo West. Bülent Korkmazın koltuğu sallanıyor.

    Bu iki oyuncu aynı anda geliyor Istanbul'a. Ateşli bir karşılama bekliyorlar fakat sadece Yeni Menajer schoringer gidiyor karşılamaya. Yönetim bile tenezzül etmiyor.

    Devam edicem binler duygulandım

    Edit :10 yıllık menajerlik kariyerinde Galatasaraydan baska takıma göz ucuyla bile bakmadı schoringer. 10 sene boyunca Nikiforenko ile, todorov ile kakarov ile west ile devam etti yola. 3. Sezonda sampiyonlar ligi şampiyonluğu geldi. Nikiforenko ve todorov türk olmaya karar verdi. Türkiye milli takımını dünya 3.sü yaptılar.

    Todorov : 10 sezonda 398 maça çıktı 387 gol attı. 210 asist yaptı. Hiç kart görmedi. Sezon ortalaması 8.92

    Nikiforenko : 404 maça çıktı 765 gol attı. 421 asist yaptı. 8 sarı kart gördü. Sezon ortalaması 9.76

    West : 402 maça çıktı. 7 gol attı. 17 asist yaptı. 46 sarı kart 7 kırmızı kart gördü. Sezon ortalaması 8.21

    Kennedy : Dünya 3.sü olan Türkiyenin vazgecilmez ortasahasi. 349 maçta 42 gol attı. 109 asist yaptı. Sezon ortalaması 8.46

    Yury Tsigalko : Efsane kaleci Galatasaray'da 5 sezon oynadı. Çıktığı 198 maçın 104ünde gol yemedi.

    Maxim Tsigalko : Barcelona'da forma şansı bulamayan tsigalko 27 yaşında futbolu bıraktı. Florya Metin Oktay tesislerinde hademe olarak çalışmaya başladı.

    Schoringer : Galatasaray Lisesi'ne heykeli dikilen unutulmaz teknik adam. Takımın başında çıktığı 479 maçta 380 galibiyetle çoğu rekoru kırdı.

    Herkese teşekkürler...
    ···
   tümünü göster