/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +41 -9
    1.Fransada, danimarkada, yunanistanda ve diğer pek çok ülkede avrupa birliğinin getirdiği çeşitli sorunlar yüzünden iç karışıklıklar çıkmakta.pek çok ülke biz kendimize yetebiliyorduk(örneğin fransa) şimdi diğerlerine bağımlıyız diyor. Türkiyenin gelişmesi, sanayileşmesi, kendi bağımsız teknolojileri için bu tarz tek başımıza bişey olmayalım bi dolu adam anca tek bi ülke edelim tarzındaki bir birlik çok da cazip değil.
    2. Sosyolojik yapıları nedeniyle Türkiyeyi olumsuz etkiliyorlar.bir de üye olursak varın siz düşünün. daha üye olmadan iç işlerimize illegal olarak bukadar karışıyorlar.Üye olursak legal yollardan iç işleri diye bişey bırakmayacaklardır.
    3.Biz gelişiyoruz olar geriliyor neden girelim ki? Ayrıca günümüz koşullarında onlara bir şey satamadıktan sonra çok da ekonomik değil açıkçası.Ha tabi bizim yaptığımız gemileri, tankları uçakları falan kullandırmaya başlarız, ozaman üye olmak bir anlam ifade edebilir.
    4. Nato içinde bile askeri güçlerini azaltmaya çalışan abnin temel ülkeleri Türk ordusunu ab ordusu gibi kullanmaya çalışacaktır. Türk askerinin anzaklar gibi alakasız savaşlara katılmasına neden olabilecek bir birliktelik Türkiyenin çıkarlarına uymaz.
    5.Bizde her ne kadar kabul edilmese bile, avrupa devletlerinin pek çoğunda sansürcülük ve özgürlüklerin kısıtlanması inanılmaz boyutlarda. Bizde bir şekilde beğenmediklerinizi eleştirebilirsiniz ama orada bunu düşünemezsiniz bile.Bu nedenle özgürlüklerin kısıtlanmasına hayır.
    6.Sanılanın aksine onların bize olan düşmanlığı kavimler göçü ile başlar. bukadar köklü bir husumetin olduğu insanlarla kaynaşmak çok kolay bir konu değil. zaten bunca taviz ve baskının bir nedeni de budur. Onurumuzu kırmaya değecek bir çıkarımız yok ab üyeliğinde.
    7.Hani hep Türkiyenin dış borçlarını sayıyorlar ya.Ülkemiz ab adaylığı ve diğer fonlar nedeniyle dışarıya ve özellikle abye büyük miktarda para aktarmıştır. Bize olan borçlarını dahi ödeyemeyen bir topluluktan ekonomik bir fayda elde edemeyeceğimiz açıktır...
    sonuç şudur ki ab üyeliği Türkiye açısından stratejik bir hata olur. Hantal ve yaşlı bir avrupa birliğine bakıcılık yapmamızın bir anlamı yok.Bu nedenle HAYIR
    Yani gelip burda avrupa birliğine girelim çok iyi abi felan demeyin belanızı giberim
    ···
   tümünü göster