/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +3
    ben, gibindirik bir üniversitede bilgisayar mühendiliği okuyan 2. sınıf biriyim.(1 sene uzattım 3.sınıf olmam gerekirken) Mezun olduğum liseye ilk 15binle girip 70binle üniversite tercihi yapan aptalın tekiyim. okuduğum lise yaşadığım şehirde ilk 3te, türkiyede ilk 40taydı.
    son sene herkes ders çalışırken ben okuldan kaçıp gezmeye tozmaya, internet kafelere giderdim. tabi benim tayfayla birlikte.
    ama şuan çok pişmanım. 30 kişilik sınıftan 7 tane tıp, 5 tane diş hekimliği, 3 tane mimar, 2,3 tane mühendislik diğerleri seneye bir daha çalışıyor.(e bunlar da çalışıp tıp, diş hekimliği, "hukuk"mimarlık kazanıyorlar) size yalan söylemiyorum herkes en kötü sayısalda 30binle tercih yaparken bizden biri 50 bin, ben 70bin, diğeri 90binle tercih yapıyoruz. geçen sene aynı sınıfta ders gördüğün herkes boğaziçi, itü, odtü, istanbul üni aklınıza gelebilecek en güzel üniversitlerde en güzel bölümleri okurken, sen de uludağda, çanakkale onsekiz martta, konya selçukta mühendislik okuyacaksın. tamam, bak ilk sene güzel puan yapamazsın, çalışamamışsındır, çalışmışsındır ama yine yapamamışsındır. Ama senin neyine tercih yapmak? liseye ilk 15binde girip 70binle çıkmaya razı olmak hangi aklı mantığa sığar? boğaziçi, itü, odtü okumak varken çomüde okumak niye? "arkadaşlarım en güzel üniversitede çok güzel bölümler okuyorlar. ben ise çomüde gibindirik puanla gibindirik bir bölümde okuyorum. ama olsun bu bölüm de bu üniversitedeki tıptan sonraki en iyi bölüm:)" diye avunursun artık. gibeyim beynimi ya. ulan geçen gün bir kızla konuşuyoruz. not ortalamamı söyledim "yha sen resmen mühendislik okudum demek için gelmişsin buraya .d.d.d" dedi amk. ulan kan beynime nasıl sıçradı var ya! kız da çevre mühendisliği okuyor amk ben girmişim 70binle o girmiş 150 binle! bu bardağı taşıran son damlaydı. hayatımdaki en büyük pişmanlık 1 sene daha hazırlanmamış olmak olacak bundan eminim.
    ne olursa olsun, üniversite sınavından kaç puan almış olursanız olun eğer daha iyisini yapacağınıza inanıyorsanız 1 sene daha çalışın kardeşlerim
    ···
   tümünü göster