/i/Tespit

  1. 1.
    +27 -2
    Görende amerika direk böyle tecrübeli bir orduya sahip oluyor sanacak, adamların çatışma gördüğü yok lan, boş beleş dediğin adam dağ başında çatışıyor hergün, o tecrübeli dediğin adam 2-3 yıllık eğitim alıp hamburger yiyor akşama kadar. Hiçbir eğitim gerçek, yaşanmış tecrübe yerine geçemez. Tecrübeli asker eğitimi konusunda haklısın ancak örneklemen çok saçma.
    ···
    1. 1.
      +2
      amerikada askerlerini orta doğu ülkelerine gönderiyo panpa çatışmaları için ama hepsini değil tabi
      ···
    2. 2.
      +16 -1
      Lan yarraaam amerikan askerleri afganistanda ırakta tecrübe edindi. Adamlar arazide zırhlı araç konvoyuyla araç dışına çıkmadan imha edip, az zaiyat vermeyi hedefliyorlardı. profosyonellik budur. Metal dedektörü, bobma dedektörü bir sürü teknolojik alet ile donatılmış zırhlı araçlarla operasyon yapmak var. Eline şarjlı maden dedektörüyle yoldabi o yana bi bu yana sallayarak mayın aramak var.
      ···
      1. 1.
        -3
        Sayın mına koduğum teknoloji ile tecrübenin ne ilgisi var, elinde takma tüfek olan adama karşı saldırmak tabi kolay amk
        Edit:Çatışmaya dedektörlemi giriyorsun amk bahsettiğim zorunlu askerlik yapan adamlar değil zaten ne öğretecek zaten adam, onu geçtim çatışmaya kaç yaşında giriliyor eğitimi tamamladıktan sonra giriyorsun dediğimde bu Türkiyede daha tamamlamadan çatışmak zorunda kalanlar var Amerikada neyin zorunda adam.
        ···
      2. 2.
        +6 -1
        olm askerlik yapmış gibi konuşmayın lannnn. Gittik gördük hangi tecrübeden bahsediyon o.ç. Boşu boşuna zaman geçirmelik bir yer, full sinir stress gerginlik insanın ruhaliyetini gibmek için icad edilmiş gibi. Komando olanlara sözüm yok öğretiyolar birşeyler, iyi spor yapıyorlar. Ulan saanrsın savaşa kılıç kalkanla giidliyo hala. ADam eve bobmalı tuzaklar kuruyo, bunu düşünmek tecrübedir. Senin o kısa dönem uzun dönem askerlerinin %99'u bunu öngörmez. Amerikan askerini göklere çıkarmıyorum ama en azından devleti saygı duyuyor, donanımını ona göre veriyor. Bizde tonlarca gereksiz asker yığını var bir gibe yaramayan. Doğuda savaşanlara sözüm yok karakolun birine 3 4 aylık askeri koyanlara sözüm var. Madem tecrübeden bahsediyon bunu öngörmen lazım. Karşında 10 yıllık terörist var, 3 aylık bebe ne bilsin. Gittik gördük anlatıyoz. Doğuda çarpışanlara maaş versinler batıdakileri salsınlar çünkü bi gibe yaradıkları yok ! Bin başısıda yaramıyo albayıda yaramıyo.
        ···
      3. 3.
        -1
        Ben gidip zorunlu askerlik yapanlardan bahsetmiyorum zaten, yazdığımı niye farklı anlayıp farklı cevap veriyorsun bilmiyorum zaten yukarıda yazdım eğitimin olması doğru diye, benim bahsettiğim amerika ile Türkiye askerini karşılaştırıyorsun ne yapacak amerika gelip bizim ülkeye mayınmı döşeyecek amk
        ···
      4. 4.
        +1
        Tecrübeden bahsediyorsun işte sende amerikan askeri afganlarla ıraklılarla tecrübe edindi bol bol. Savaş diyorsan türkiye en son kıbrıs harekatında birşeyler yaşadı. Haa sen gerilla yöntemi savaşanlarla mücadele etmeye diyorsan ki savaş tecrübesi, kesinlikle değil. Gerilla yöntemi bilek güreşinde bileğini masaya yaslamak gibidir, o eli indirmek oldukça zordur. Gerilla savaşın rolantiye girmiş halidir, dağda gerilalyla savaşmak savaş tecrübesi değil, operasyondur. Şuan doğuda olup biten kısmen savaştır. Tecrübe diyorsan özel harekat bol bol tecrübe ediniyor şu zamanlar. Amerikan askeri veya türk askeri kıyaslamıyorum. Adamlar teknolojik donanımlı olduğunu , tecrübe ederken de daha az kayıp vereceğini ima ediyorum. Hani abd ırakta çok kayıp verdi işgal edemedi diyorlar ya, ordada sistem gerilla ile mücadeleye dönmüştü. Bu safhada örgütler daha avantajlı oluyor, vur kaç yapa yapa. Başka bir ülke dahi savaşsa daha az zaiyat görmezdi, aksine daha fazla hasar alırdı.
        ···
      5. diğerleri 2
   tümünü göster