/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    0
    Hayır kabul etmemeliyiz. Komünist sisteme geçerken devletin gerekli olmadığı birçok deneyimde görülmüştür. Mesela 1936 ispanya devrimi,1918 mahnovscina devrimi, zapata devrimi gibi.ha diyeceksinki sonuncusu hariç hepsi çöktü. evet çöktü ama ispanya devrimi stalinin ve stalinistlerin devrimi satması nedeniyle çöktü. Mahnovscina harekati yine kızıl ordu tarafından bastırıldı. Yani devletli komunizm her zaman ulasmak istediği otoritesiz komunizme saldırdı yok etti. yani güç yozlaştırdı
    ···
    1. 1.
      0
      Sen beni yanlış anladın herhalde.

      Lenin sonrası Sovyetler zaten yozlaşmıştı.

      Komünist sistemi oluşturmak için Dünyadaki toprakların 4'de 3'üne sahip olmalıyız ki bu aynı anda imkansızdır. Sosyalist düzen, Komünizm gelene kadar hazırolda bekleyen geçiş aşamasıdır.Bu aşamada ekonomiyi elde tutmak için otoriter bir yönetim kurulmalı taraftarıyım. Komünizm'de devlet diye bir şey yok zaten.
      ···
    2. 2.
      +1
      Yozlaşmanın sebebi lenin in ölmesi değildir. Yani şunu demek istiyorum lenin yasasaydi yine de yozlasacakti. ayrica mahnovscina hareketinin bastırılması da bizzat lenin tarafından yapılmıştır. önceleri beyaz orduya karşı nestor makhno dan yardim istemiştir .daha sonra beyaz ordu yenilgiye ugratilinca Kızıl ordu Anarşist avına çıkmıştır.ve makhnovscina hareketini sonlandirmistir. ayrıca komünist düzene gecmek icin dünya topraklarinin 3/4 une de ihtiyacımız yoktur ve büyük olasılıkla hiçbir güç bu büyüklükte bir alana yayilamayacaktir.bu da hayalcilikten öteye baska bir sey degildir.
      ···
   tümünü göster