/i/Tespit

  1. 26.
    +6
    Bir kazıbilimci olarak bende evrimi onaylıyorum lakin insanlar için olan durum biraz karmaşık. insanlar bulundukları ortama en hızlı uyum sağlayan canlılardan bir tanesidir.
    Maymundan geldik diyorlar. Hayır efendim gelmedik. Lakin dünya üzerinde şu anda tespit edilmiş en eski insan kalıntısı bellidir. Günümüze kadar olan buzulçağları, doğal afetler, büyük yıkımlarda hemen hemen bellidir. Soğuk dönemlerden örnek verecek olursak bu soğuk dönemler 3-5 ay sürmüyor. Yüzlerce, binlerce yıl sürüyor. Bu süreç içinde insan artık soğuk iklime alışıyor ve vücutta kıllanmalar artıyor. Buradan insanın kıllı bir maymuna benzetilmesi mümkün.
    Bu dönemlerde bitkilerden toplayıcılık yapamayan insanoğulları avlanmak durumunda kalıyor. Sürekli etle beslenen çene yapısı etin sertliği ve eti koparma sırasında çenede oluşturduğu zorlamalar işlevler bir süre sonra kalıtsal hale geliyor. Bir çeşit genetik değişimlere neden açıyor ve sonraki nesle bu şekilde geçiyor. Buradan da uzun çenenin nedeni açıklanabilir. Yırtıcı hayvanların çenesi neden uzundur ? Araştırması sizde

    El ayak olayına gelecek olursak yırtıcı hayvanlardan korunmak için en doğal sığınma şekli ağaçlardır. insan yere inene kadar bu süreç ağaçlar üzerinde devam etmiştir ve el ayak yapıları ağaç dallarını kavrama yeteneğine sahiptir.

    insanoğlunun körelen bir uzvuda kuyruk sokumudur.
    Kuyruk olayı ise tamamen vucüdun bu süreçte denge kurma amacıyla işlevsel hale geldiğini düşünüyorum. Hayvanların kuyruk kullanımıda genelde bu sebeptendir.

    Bunlar belki uydurma gelebilir lakin günümüzde kullanmadığımız başımıza dert açan 20'lik dişlerde bu dönemlerden kalmadır. Kısa ve öz açıklaması bu şekildedir. Ve bunların bir çoğu belli başlı nedenlerle gündeme gelmemekte. Bunda da Evrim teorisini ortaya atıldığı dönemde müslümanlara olan kin ve nefretin sebebi olduğunu düşünüyorum.

    Buzul çağı ile ilgili bilgi verecek olursak son buzul çağının üzerinden 10000 bin yıl geçti. Şu anda buzul arası bir dönemdeyiz. Önümüz buzul çağı. Belki 50 yıl, belki 500 yıl belkide 50000(bin) yıl sonra bu gerçekleşek. Gerçi insan eliyle bu denli ısıttığımız dünyada buzulların hepsi eridikten sonra olaylar daha hızlı ilerleyecek ve dünyamız kartopu olacak.

    Din olayı tamamen kendi görüşün ama bu olaylarla din yoktur, ilahi bir güç yoktur diyemezsin. Bir akademisyen olarak(sözüne göre) bunu ispat etmek durumundasın. En azından benim bu açıklamaya çalışmam gibi.

    Elhamdülillah Müslümanım ve bu meslek içinde bazı şeyleri daha da iyi anlamaya başladım. Bir biyolog olarak senin daha iyi kavraman lazım.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +3
      Çok doğru tespitlerin var ve en yakın ispatı 20 lik dişler örneğin, muhtemelen 1 kuşak sonrasında 20lik diş olmayacağı söyleniyor.
      ···
    2. 2.
      0
      kardeşim yukardaki akademisyen falan değil armutun biri. profiline bakın bi saçma sapan şeyler
      ···
      1. 1.
        +1
        Zaten bir akademisyen edasıyla yazmamış. Parantez içinde zaten belirttim. Sıkıntı yok. Akademisyen bir kişinin hiç işi gücü yok böyle saçma sapan şeylerle uğraşacak. Otursun yarım bıraktığı makalesini yazsın! *
        ···
   tümünü göster