/i/İnanç

İnanç
  1. 51.
    0
    müşrikler iran taraftarı idi müslümanlar hristiyanları kendilerine daha yakın buluyordu romadan yana gibiydiler. ayetler ambargo döneminde geliyor. muhafazid durumun tersine döneceğini ve romanın iranı yeneceğini tahmin ediyor ve tahmini doğru çıkıyor. tahminin doğru çıkması müslümanları sevindiriyor. eğer doğru çıkmasaydı etrafındakiler muhafazidi gene linç etmezzdi. o kadar kolay değil. bir şekilde hatayı tevil ederlerdi örterlerdi gizlerlerdi. muhafazidin adamları hatasını yüzüne vurmaktan utanır. sen sıkıyosa muhafazidin cemaati içinde muhafazide yanıldın de.. hemen sert bakışlar üstüne dikilir. anca ömer gibi sözünü sakınmayanlar muhafazide kalkışabilirdi.. gerçi ayetin indiği zamanla alakalı somut bi kanıt var mı? hep rivayetlere bakıyoruz.
    bizim için bi tak ifade etmez. biz ayetin savaştan önce mi sonra mı söylendiğini bilemeyiz. sınırlı rivayetlrle sınırlı hatalı yorumlar tefsirler yaparız.

    Elif, Lâm, Mim.
    Rumlar yenildi.
    (Araplarin bulundugu bölgeye) en yakin bir yerde onlar, bu yenilgilerinin ardindan mutlaka galib geleceklerdir.
    (Bu da) birkaç yil içinde (olacaktir). Onlarin bu yenilgilerinden önce de sonra da emir Allah'indir ve o gün müminler, sevineceklerdir.
    ···
   tümünü göster