/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +11 -1
    Bu alıntıları ve makaleleri paylaşın. Gulaglardan, Mao'nun katliamlarından bahsedin... Üstüne Pol Pot deyin susarlar.

    "Sosyalizm bir başarısızlık felsefesi, cahillerin inancı ve kıskançlığın öğretisidir, temel ilkesi sefaletin ortak paylaşımıdır."
    Winston Churchill

    "Ferdin şahsi çalışmaları, iktisadi kalkınmanın esas kaynağı olarak kalmalıdır. Ferdin gelişimine mani olmamak bilhassa iktisadi sahadaki hürriyet ve teşebbüsler önünde devletin kendi faaliyeti ile bir engel yaratmaması demokrasi prensibinin önemli esasıdır."
    Mustafa Kemal Atatürk

    "Birkaç yıl boyunca, hatta Marksizm'i reddettikten sonra bile sosyalist olarak kalmaya devam ettim; eğer sosyalizmin bireysel özgürlüklerle kaynaşabilmesi mümkün olsaydı, bugün hala sosyalist olabilirdim. Çünkü siyasal ve sosyal açıdan herkesin eşit olduğu bir toplumda gösterişsiz, basit ve özgür bir yaşam sürmükten daha iyi bir şey olamaz. Fakat bunun sadece çok güzel bir hayal olduğunu anlamam çok uzun sürdü. Yani, özgürlüğün eşitlikten daha önemli olduğunu, eşitliği gerçekleştirme girişimlerinin özgürlüğü tehlikeye düşürdüğünü ve özgürlüğün yitirilmesi halinde özgür olmayanlar arasında bile eşitliği sağlamanın mümkün olmayacağını çok geç fark ettim."
    Karl Popper, Yüzyılın Dersi / Özgürlüğün En Büyük Düşmanı Eşitlik

    "Sosyalizmin bana göre arzu edilir bir yanı yok. Çünkü hiçbir özgürlük vermiyor, bir bilginin engelsizce edinilmesine izin vermiyor. Dogmacılığı teşvik ediyor. Bir düşünceyi yaymak için baskı kullanılmasını öneriyor. Ben ki eski bir liberalim, onun yapıp ettikleri çoğu kez pek az hoşuma gidiyor."
    B.RUSSELL

    "Özgürlük bir çok güçlük barındırır ve demokrasi de mükemmel değildir, ama biz hiç bir zaman insanlarımızı içeride tutmak, onların bizden kaçmalarını engellemek için bir duvar çekmek zorunda kalmadık."
    John F. Kennedy

    Mutluluk mu istiyorsunuz? insanlar liberalizmde daha mutlu...
    http://object.cato.org/si...urnal/2011/5/cj31n2-4.pdf

    Demokrasi mi istiyorsunuz?
    https://en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index

    Serbest Piyasaya destek oranı:
    Sosyalist Vietnam'da %95
    Sosyalist Çin'de %76
    Güney Kore'de %78
    http://thediplomat.com/20...n-is-asian-and-communist/

    Barış mı istiyorsunuz? Serbest ticaretin dünya barışına katkıları:
    http://pages.ucsd.edu/~eg...ons/gartzke_ajps_07-1.pdf
    ···
   tümünü göster