/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 101.
    +2
    reddiye yazmaya değmeyecek kadar cahilsin.

    "tehdit olarak gördüler ki savaştılar" cümlesine kahkaha attım. sovyet rusya ve almanya polonya'yı tehdit olarak gördüğünden mi işgal etti? yoksa zayıf olanı paylaşmak için mi? osmanlı dediğin devlet çarlığa yem olmamak için yüz sene britanya'nın beyaz zütünü yaladı. ayastefanos'a dön bir bak, mısır'ı tek kurşun atmadan nasıl vermişiz dön bir bak. çarpık mantığınla tarih gibi ciddi meseleler hakkında konuşmayacaksın. senin yerin kıraathane masası.

    osmanlı yıkıldıktan sonra mı kırım işgal edildi? mustafa kemal lozan'da mısır'ı verdi diyen mustafa armağan denyosunun eserlerisiniz dostum. 1. dünya savaşı'na osmanlı'nın nasıl katıldığını okursan kırım ne zaman elden çıkmış göreceksin.

    o ümmetçi kafanı kuma göm, nasıl olsa batılılar görsen de görmesen de gibecek zütünüzü.
    ···
    1. 1.
      -1
      2014 Kırım Krizi, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde ortaya çıkan protesto gösterileri ve Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesiyle sonuçlanan olaylardır.
      Osmanlı ile ne alakası var bu olayın ? bu 1.
      2-Polonya hristiyan aleminin lideri miydi?
      polonya bir emriyle bir çok hristiyanı seferberliğe(cihada) çağırabilir miydi ?
      polonya hristiyanlık için ne ifade ediyor ?
      sen polonya gibi bir ülke ile Osmanlı devletini bir tutarsan ben sana hadi oradan gerzek'ten başka hiç bir şey demem.
      ···
      1. 1.
        0
        kırım ile osmanlı'yı bağdaştıran ben değilim, sensin. bana gelip osmanlı ile ne ilgisi var demeye hakkın yok.

        kendi kurduğun cümleyi reddeden bir adamın bana ne dediğini pek umursamıyorum, rahat olabilirsin. "korkmasalar savaşmazlardı" diyen sendin kardeşim. osmanlı son döneminde müslüman aleminin gerçekten lideri olabilseydi kuzey afrika'daki müslümanları batılılara yavşamak için bırakmazdı. tek kurşun atmadan cezayir'i tunus'u mısır'ı kafirin eline vermezdi. osmanlı düştüğünde arkasında pakistan ve afganistan müslümanları dışında kimse kalmamasının sebebi neydi sanıyorsun? fetva mercii mason olan hilafete kim güvenir?
        ···
   tümünü göster