/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 151.
    +2
    @1 pampa iyi güzel yedek karaciğer bulundu eyvallah. streoidleri de açalım sonuçta minerelokortikoid almıyorlar bunlar sex steroidleri dediğimiz etkenleri alıyorlar. bilmem hiç endokrin polikliniğinde oturdunuz mu sağlıkçı olarak ama oturun. diabet tiroid hastasından fazlasını göreceksiniz.
    kabaca anlatmamız gerekirse
    ben dışarıdan erkeklik hormonunu verdim. eyvallah.beden diyor ki la bu hormondan çok var ben üretmeyim.iyi üretmesin ne olacak.o zaman testisten erkeklik hormonu üretilmiyor. testisler küçülüp atrofiye gidiyor. sperm sayısı azalıyor. sperm kalitesi düşüyor.
    ben fakültede 4.sınıftaydım. dahiliye stajı alıyoruz o zaman.bir hastamız olmuştu. ürolojiye gitmiş kısırlık için test yaptıracakmış adamlar bize göndermiş. sözü geçen kişi bayağı bayağı iri bir abimiz. ferrecilar alışık olduğumuz üzre böyle bir adamdan hortum gibi malafat beklersiniz ama durum pek de öyle değildi.
    abimizin aldığı sex steroidinden dolayı testisleri küçülmüş. yumuşamış ve üretken bir halde değildi. hocaya danıştılar
    en az 2 yıl sürer dedi hoca bunun tedavisi.
    2 yıl boyunca adam neler neler yaşadı. ateş basmaları öyle bir hal aldı ki hastaneye yatırdık adamı. uyuşturucu bağımlısı gibi steroid yapın bir tane rahatlayım ne olur diye yalvarıyordu.
    velhasıl
    adamın karaciğeri hazırmış. karaciğer lan bu araba yedek parçası değil ki aldın taktın oldu değil. beden kabul etsin bir dünya bağışık baskılayıcı ilaç vereceksin ve yine de bağışıklığı bir süre sonra o karaciğeri sindirecek. kolay değil adamın tüm batın açılacak kc verilecek.
    o yüzden abim
    doktor tavsiyesi olmadan kullanılan her türlü hormon hormon duyarlaştırıcısı hormon arttırıcısı gibi taklar ileride başınıza iş açar.
    olma amk bu kadar da ne var. kendi kendine bas şuralarda benchte 80 kilo bas yeter.150 kiloya ne gerek.
    ···
   tümünü göster