/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +7
    Geçtiğimiz kurban bayramı, mahallemizin küçük ama sevimli her daim kalabalık olan kahvesinde otururken anlamsızca telefonu kurcalıyor Ezel dizisinin bölümlerinden kesitler izleyip geçmişi yâd ediyordum.
    Kahvehanenin sahibi Ahmet abi (aslında sahibi abisi ama bu başında duruyor.) çocukken her işi yapmış, yoksul bir aileden gelmiş sakin, tombik orta yaşlı bi abimiz. Saolsun benide cok sever. Zamanında derbi traş bıçağı satarmış mahalle mahalle.Bu yüzden adı da Jilet Ahmet kalmış. Genelde kahveye gittiğimde hep onla muhabbet ederiz, tavla falan atarız hatta bazen çay servislerini ben yaparım yardımım dokunsun diye.
    Neyse konumuza dönelim;
    Ben kahvehanede otururken Ahmet abi sayanorabroadway ben Yelki taraflarına kurban kesmeye gidiyorum istersen benimle gel hava değişikliği olur tarzında bir teklifte bulundu. Bende hem kahvede darlandığım hemde Ahmet abiyi yalnız bırakmamak için teklifi kabul ettim. Neyse gittik kurbanları kesti Ahmet abi bende deriyi soymasına falan yardım ettim vs.Aksamüstü oldu biz geri donuyoruz ama üstüm biraz kan olmuş üstümde de bir garip koku var.
    Neyse mahalleye geldik Ahmet abi ben bi eve uğrayıp üstümü değiştireyim,sen kahveye geç istersen nolmuş ne bitmiş bi bakdedi. Kahveyi küçük kardeşine bırakmıştık.Pek sevmezdi küçük kardeşini. Bende yorgunda olsam tamam abi dedim kahveye doğru yürüyorum.
    işte ne olduysa o zaman oldu sayın inci sözlük sakinleri...
    Aklıma biranda sabah izlediğim Ezel dizisinin bir repliği geldi.
    Ramiz dayının gençliğinde batakhanede şekil yaptığı sahne..
    Okadar uygundu ki herşey sanki Ezelin setinde gibiydim.
    Ordaki jilet Ahmet te bizim ahmet abiydi işte.
    Ben gülerek gidiyorum kahveye falan vs kahve girdim. Kasanın oraya yöneldim.Çayın su durumuna falan bakıcam.(Su çekme olayları zenginler bilmez.)Bu Ahmet abinin kardeşi geldi engin abi.Oda 5 yaş falan büyük benden. Abim nerde dedi sakin sakin.
    Ben hâla dizinin etkisindeyim ve kendimce ufak bir şaka yapmak istedim. Olayı harfiyen anlatıyorum pampalarım yalan yoktur.

    +Abim nerde sayanorabroadway
    -(üzerimde ki kan izlerini elimle silkerek) Jilet Ahmet abimiz çok sevdiğimiz bir abimizdi. Adabı giyinmeyi iyi bilirdi.Ben bilmem.
    +Nediyosun olum??(şaşkın bir bakışla)
    -Çok gülerdi,ben gülmem.
    +... sessizlik
    -iyidi hoştu ama boşlarıda geç toplardı ben toplamam.
    +sayanorabroadway abim nerde lan telefonu kapalı.(amk Ahmet abi telefonun şarjının)

    • bikaç kişi etrafımıza toplanmıştı, okey atan amcalar bile salaktan bizi izliyordu**
    Ve son cümle..Bir insanın hayatını bir cümle nekadar değiştirebilir ki sevgili kardeşlerim...

    Engin abinin omzuna elimi koydum ve dedim ki;
    (boş çay bardaklarını göstererek)Boşlar sende kalsın kardeşşş ocak benimdir.

    Dememe kalmadı, Engin abi bir amazon kraliçesi gibi naralar atarak Abime kıymııışş gavat Ahmet abimizeee kıymıııığğğğşş
    dedi.
    O an ben hasgibtir olum şaka yapma demesini beklerken böyle bir cevap alınca ağzımdan tek bir kelime çıkmadı.
    Emekli ismail amcalar okey ıstakalarıyla olaya dahil olmak üzere tamı tdıbına 5 masa ortalama 20 kişi tarafından 3-4 dk dövüldüm.

    4.DK nın sonunda ahmet abi janti janti giyinmiş noluyooo humuha goyum dedi. ve insanların arasına daldı. Engin abi Ahmet abinin boynuna atladı. Sonra bütün kahve benden özür diledi vs.Bide Tufan abi acile zütürdü saolsun Traktörle aq.Karpuzcu kendisi.

    Özet: siz siz olun bu amk dizi filmlerinden etkilenmeyin
    ···
   tümünü göster