1. 1.
    +27 -2
    Aslında ne kadar mastürbasyon bağımlısı kişiler olsak ta içten içe hepimiz (müslümanlar) mastürbasyonu bırakıp namaza başlayıp hayatını düzene sokmak isteyen kişileriz fakat bu nefsimize zor geliyor ve başaramıyoruz.

    UNUTMAYIN! Bir müslümana ergenlik çağından itibaren ömrünün sonuna kadar her gün 5 vakit namaz şarttır.
    Bir gün o (kılmadığınız namazları) ödemek zorundasınız. Eğer ödemesseniz (kaza etmesseniz) ahirette onu KIZGIN TAŞLARIN üstünde kılacaksınız. O yüzden dünyadayken rahat rahat kılın ödeyin beyler.

    Bugün burda size 5 vakit namaza başlamanın kolay yollarını söyleyeceğim.



    Bakın en baştan söylüyorum. Bu anlatacağım şeyler DiNiMiZ TARAFINDAN TAVSiYE EDiLMEZ fakat en azından namaz borcunuzu ödeyip zamanla namaza daha da iyi alışmanızı sağlar.






    1- Namazın sadece FARZ'larını kılarak başlayın.


    Aslında sünnetleri kılmak şart değildir. Farzları kılıp namaz borcunuzu ödeyebilirsiniz ama kesinlikle alıştıktan sonra sünnetleri kılmayada başlamanızı tavsiye ederim çünkü namazın sünnetlerini kılmak, namazlarınıza 5-10 kat daha sevap ekler.

    Sabah - 2 Rekat Farz
    Öğlen - 4 Rekat Farz
    ikindi - 4 Rekat Farz
    Akşam - 3 Rekat Farz
    Yatsı - 4 Rekat Farz + 3 Rekat Vitir

    Vacip namazı şart değildir ama gerçekten kılmamanın tehlikesi vardır. Bazı hadislerde şöyle geçer Vitir namazı Allah üzerinde bir haktır. Peygamber efendimiz de bağıra bağıra mutlaka kılın der. Sünnet namazı kıldığınız zaman 5-10 kat sevap geliyorsa Vitir namazı kıldığınızda 15-20 kat sevap gelir.






    Yani günde toplam 40 rekat değil de 20 rekat kılarak başlayabilirsiniz.






    2- Sabah namazına kalkmaya zorlananlar için.


    {{yazı: Sabah namazını uyandıktan sonra kaza edebilirsiniz mesela öğle namazını kılıyorsunuz sonunda Niyet ettim Allah rızası için sabah namazını kaza etmeye diye başlayıp 2 rekat sabahı kılabilirsiniz ama tekrar söylüyorum kesinlikle bu dinimiz tarafından ÖNERiLMEZ. Sabah namazını vaktinde kılmak tüm namazlardan daha hayırlıdır diye bir şey duymuştum. Gerçekten inanılmaz sevabı var.




    3- Namazı ezan okunduğu gibi kılmanız şart değildir.



    Abdestini tutmakta zorlananlar için söylüyorum. ikindi saat 3 gibi okunuyorsa, Akşam ezanına yakın bi zamanda kılın. Mesela 4.30 da kılarsanız yarım saat sonra ikindi okunur ve 1 abdestte 2 namazı kılmış olursunuz. Hatta 1.30 - 2 saat tutabilirseniz Yatsıyıda kılıp geceye kadar rahat olursunuz ama dediğim gibi bunlar dinimiz tarafından ÖNERiLMEZ ama namaz borcunuzu ödemiş olursunuz. Namazı vaktinde kılmanız her zaman daha hayırlıdır.




    Bi sebepten dolayı sıkıntı çekenler yazsın beyler ona göre çözümlerini yazayım...
    ···
   tümünü göster