/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +42 -5
    ülkemizde organ bağışı az.Organ bağışı konusunda dünyada çok gerilerdeyiz. Bunu tvde bik bik söylemişti bi keresinde bakanımız. sonra ben de bir böbrek nakilli olarak bunun nasıl arttırılabileyeceğiyle ilgili sağlık bakanlığına bir yazı yazmıştım dedim ki organlarını ölünce bağışlamak isteyenlere sadece 100 tl falan gibi bi sembolik ücret ödeseniz ülkenin yarısı organlarını bağışlar. Bununla ilgili yapılacak çalışmalarda öneriniz dikkate alınacaktır diye bir mektup yollamışlar.
    Organ nakline ihtiyaç duymak gerçekten zor bir durum yaşayanlar bilir hoş ben nakli çapraz nakil yoluyla oldum benim için çok sıkıntılı olmadı ama kalp nakli beklerken ölenler ilik beklerken ölenler hiç de az değil.Bi insan evlatlarına bi tarla falan miras bıraktığında kral adam oluyor değil mi?Peki paha biçilemicek organlarımızı miras bıraksak daha anlamlı olmaz mı?

    Organ nakli konusunda da çevrenizi bilgilendirin. Böbrek naklinde bilgisizlikten dolayı nakil olmayıp diyalize falan devam edenler gördüm çevrenizde de böyle kişiler vardır bilinçlendirin genelde nakil için param yok ailemde uygun donör yok diye nakil olmayanlara naklin tamamen sigorta kapsamında olduğunu anlatın,kan grubu tutmasa bile çapraz nakil yoluyla nakil yapılabildiğini anlatın.
    Misal ben istanbulda acıbademde çapraz nakil oldum uçak biletine kadar hastane karşıladı havalimanından alıp nakilden sonra geri bıraktılar o derece.5 kuruş para vermedim normalde o hastane günlük bin tl falan yani düşünün..
    çapraz nakil olayını da merak eden varsa anlatırım güzel bir şey yararlı

    ÖZET:Gidin organ bağışı yapın aq diriniz bi gibime yaramıyor bari ölünüz bi taka yarasın..
    ···
   tümünü göster