/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    +1
    Saçmalamayın, içki içmeleri eleştirilecek bir şey değil ki. Fatih'i içki içiyor diye eleştiren ya da daha az seven birisi kör cahildir. içki kişisel bir meseledir ve bunun hakkında olumlu ya da olumsuz yorum yapmak hadsizliktir.
    ···
    1. 1.
      0
      En önemli faktör islam mıdır? Ahahah abicim git biraz ilber Ortaylı, Halil inalcık oku. gibeyim öyle ruhu ahah islam'mış. Al sana islam ve Osmanlı, Prof. Halil inalcık'tan geliyor 90'a çakmış !
      https://www.youtube.com/watch?v=GXSxso1Kmao

      Hadi şimdi gibtir ol yobaz.
      ···
    2. 2.
      0
      Bu videoyu izledikten sonra bana hak vermen lazım. Ne yazmışım 1650 lere kadar bütün şeyhülislamlar çok iyidir. Halil inalcık ne diyor şeyhülislamlar 17.yy dan sonra bozulmuştur diyor. Halil inalcık söylememiş ama ben sana söyliyeyim. Şeyhülislamlar ilerde politikadan daha çok ilme de zarar vermiştir. işte bu yüzden geriledik. Şeyhülislamlar taht mücadelesine girip fetva kozunu kullanarak devleti parçalamıştır.

      Beni konuşturma eleman 1600-1700 lere kadar osmanlı dünyaya hükmetmiştir bunun en önemli sebebi islamdır. islamın gereği olarak zaten ilim gelişmiştir. islamda kopunca ilimden de kopmuştur.

      Gene söylüyorum bize ruhu yeter !
      ···
   tümünü göster