/i/Spor

  1. 1.
    +4 -3
    Galatasaray'ın FENERBAHÇE'DEN önde olduğu kupa sayısı 6 iken FENERBAHÇE'NiN Galatasaray'dan önde olduğu kupa sayısı 10'dur!
    Bazıları daha kulüp olamamışken FENERBAHÇE yeni adıyla uefa kupasını yıllar önce yunan şampiyonunu yenip kazanmıştır! (Avrupa da Türkiye adına kazanılan ilk kupa!)
    Finalde tam 21 kez Galatasaray'ı yenip kupa çıkarmıştır!
    ingilizin en iyi karmasını 50 maçta 43 kez yenmiştir en sonunda yenip kupa almıştır!
    Bundan 4 sene önce Hollanda ligi şampiyonunun katıldığı turnuva da Kupa kaldırma başarısını göstermiştir!
    Avrupa şampiyonu(Andaletch) , Dünya şampiyonu (M.city) ünvanlı takımları yenen Tek Türk takımıdır!
    Türk futbol tarihinde Şampiyonlar Liginde ilk çeyrek finali oynayan takımdır! (1963-64)
    Şampiyonlar Liginde(11) Uefa Avrupa liginde (13) Puan ile en çok puan toplayan Türk takımıdır!
    FENERBAHÇE Fransızların ne kadar nazik ve kibar insanlar olduğunu öğreten sömürge aracı bir Fransız kolejinin takımı değildir. Avrupa fatihi ünvanını alıp da Avrupa sürtüğü olan, Avrupada en fazla kaybeden 5. En çok gol yiyen 3. takım ünvanlarına sahip bir takımda değildir!
    FENERBAHÇE Arsenal'den 2 maçta 8, Real madrid'den bir maçta 6 iki maçta ise 10 gol yemiş Arsenal, Real madrid'in tarihine geçen bir takımda değildir! ( Real madrid ve Arsenal'ın avrupa kupalarında en farklı aldığı galibiyetleri Galatasaray'a karşı aldı!)
    FENERBAHÇE boş konuşup da Avrupada en fazla mağlubiyet alan, kalesinde en fazla gol gören, grupları en kötü averajla bitiren kendi sahasında en farklı mağlubiyeti alan Türk takımıda değildir!
    FENERBAHÇE 6-0 yenildikleri Bayern'i 3-2 ile geçip(Bayern Münih'i yenen tek Türk takımı!) 5-0 yenildikleri Chelsea'yı Kadıkoy'e gömen takımdır! Manchester United'ın AS takımıyla ve inter ile maç yapamayan zavallılar topluluğuna bu 2 takımı da yenerek (3-0), (1-0) TEK BÜYÜK olduğunu bir kez daha hissettiren takımdır!
    Manchester United'ın 46 maçlık serisine sahalarında yenerek dur demiştir bu bi Avrupa rekorudur eşi benzeri yoktur!
    FENERBAHÇE 1000 puan 2000 puan 3000 puan, 1000 gol 2000 gol 3000 gol barajlarını ilk aşan, 1.ve 2. yıldızı ilk takan bir sezonda 5 kupa kaldıran tek takımdır!
    FENERBAHÇE 94 kupa ile futbolda en çok kupa kazanan takımdır!
    Tüm branşlarda kazandığı ortalama 3000 kupa ile en yakın rakibi Galatasaray'a yaklaşık 1000 kupa fark atan takımdır!
    Kazandığı kupalar ve madalyalarla Guinnes rekorlar kitabına giren tek takımdır!
    1 günde 2 avrupa kupası kaldıran tek takımdır!
    FENERBAHÇE 1959-2016 Yani lig başladığından bu yana en çok kazanan en çok gol atan en çok puan toplayan takımdır!
    Euroleague platformuna bile katılamayan ezik topluluğuna Final Four'dan selam çakan takımdır!
    UEFA sıralamasında 3 temmuz kumpasından önce sözde ezeli rakibi 50-60 arası dolaşırken 20. sıralardan hiç düşmeyen takımdır!
    2001-2011 arası 7 kupa kazanmıştır sözde ezeli rakibi 4 kupa kazanabilmiştir. Ayrıca 2 kez şampiyonluğu son maçta kaybetmiştir. FENERBAHÇE ile eşit şartlarda mücadele edemeyen bu ezik topluluğu 2011 yılından sonra bu ürünün kaymağını yemiştir!
    Büyüklük sürekliliktir! FENERBAHÇE bu zamana kadar 19 tane 2.lik kazanmıştır sözde ezeli rakibi ise sadece 8..Bu konuda ise şampiyonluğa en çok oynayan takımdır en kötü döneminde bile şampiyonluğu son maça kadar kovalamıştır!
    Sözde ezeli rakibini her dalda ezmeye devam etmiştir! 15-0, 21-0, 7-0 gibi serilerle rakibine hiç bi dalda bi galibiyet bile vermemiştir! Erkek basketbolda sahasında sözde ezeli rakibini farklı sonuçlarla 10 maçtır yenip uğurlayan takımdır! Erkek basketbolda 91-57 gibi bi skorla sözde ezeli rakibini yenmesi tarihe geçmiştir! Kadın basketbolda sözde ezeli rakibine karşı 21 maç üst üste kazanarak, 10-11 yıl üst üste şampiyon olarak, ve en önemlisi onlara koyup küme düşüşerek şuan da takımlarında hala oynayan sözde ezeli rakibinin basketbolcularına travmayı yaşatmıştır!
    Sözde ezeli rakibinin sahasını kapatıp, yeni bir sahasını açmıştır, Basketbolda sahalarında 3 kupa kaldırmıştır. Yüzüncü yıllarında şampiyon olmuştur! Tüm ısrarlara rağmen gidip kupayı onların sahasında kaldırmamıştır. Çünkü FENERBAHÇE'NiN hiç bir zaman eziklik piskolojisi altta kalmışlık duygusu olmamıştır!
    Gerek Türkiye'de forma giymiş futbolcular arasında dünyanın en iyi 10 numaralar listesine giren tek futbolcu olan, Ronaldinho'nun olduğu milli takımda kaptanlık yapan Ronaldinho'nun benden daha iyi bi futbolcu dediği ALEX ile gerekse Selçuk. Guiza,Tuncay vb ile SAĞDAN SOLDAN her türlü golle her yıl başka bi fanteziyle sözde ezeli rakibini ezmiştir! Sahalarında bir baba hindi bayrak nöbeti tutturma Samiyen'e bayrak dikme gibi olaylarla üstünlüğünü defalarca kez kanıtlamıştır!
    Öncü olmuştur! Roberto Carlos, Anelka gibi yıldızları onlar hayal bile edemezken ülkeye getirmiştir!
    Bir futbolcusu dünya karmasında oynayan tek Türk takımıdır. Her zaman için en iyileri her zaman o yetiştirmiştir!
    Şampiyonlar Ligine ön elemeler dahil en çok katılan Türk takımıdır!
    Avrupa şampiyonu olan U15 milli takımının 4/3'ü FENERBAHÇE futbolcusudur!
    FENERBAHÇE U15 takımı bundan 4-5 sene önce ingiltere Ligi gibi liglerin şampiyonlarının katıldığı Avrupa kupasında PSV Eindhoven takımını 2-0 yenerek namağlup Şampiyon olmuştur buda Türkiye'de bir illktir!
    Kısacası; Türk futbolunun, Türk sporunun öncüsüdür, Lokomotifidir ilklerin ve Enlerin takımıdır, Kupa beyidir, TEK BÜYÜĞÜDÜR FENERBAHÇE !
    FENERBAHÇE'Li OLMANIN GURURU BiZLERE YETER!

    Edit1:Alıntıdır(Feneronline SK 1907)

    Edit2:Yıllardır okurum artık bir hesap acam dedim ilk entry ondan fazla şey yapmayalım.

    Edit3:Çok uzun okumayın boş ver sadece verin şuku geçin.
    ···
   tümünü göster