/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +4 -4
    Emek verdiğin için şukuyu hak ettin.
    Şimdi asıl soruma gelecek olursak T90 ile Altay arasında rekabette bende T90'nın kazanacağını düşünmekteyim. Bunun sebebi Rusların tank teknolojisinde ileride olmalarının yanı sıra yıllardır bu işi yapıyor olmalarıdır. Biz ise bu teknolojiyi yeni üretiyoruz. Diğer sebep ise Rusların ikinci dünya savaşında hafif ve başarısız görülen tankları dönemin en iyi tankları olan alman tanklarına karşı büyük üstünlük kurmuştur. Örneğin savaş esnasında iki tankın da bozulduğunu düşünelim hangisinin eldeki malzemelerle daha hızlı tamir edileceği ya da edilebilirliği ortadadır.
    Biz Altay'ı üreterek zaten bu işi becerebileceğimizi gösterdik. Bunun sürekliliğini sağlarsak ,yeni ve daha ilerisini üretmeye devam edersek Rusların tanklarından daha iyilerini de elbette üreteceğizdir. ama şu aşamada daha basit bir çatışmaya bile girmemiş bir tankı övmek ancak yaptığımız işi şişirmek olur.
    ···
    1. 1.
      -1
      Teknolojiyi yeni üretmen iyi bir tank üretemeyeceğin anldıbına gelmez. Onlar yıllardır bu işi yapıyor ve tecrübeliler. Altay tankı zaten şu hala geliştirilme aşamasında. Ben elde üretilen bir kaç adet altay tankının özelliklerinden bahsettim ki 2018 yılında seri üretime geçecek bir tank bu. Geliştirilmesi hala devam ediyor. Şuan ki süreçte bile şöyle sağlam bir donanıma sahip olması 2018 e kadar nelerin geliştirileceği ve tankın geliştirilme dönemini ve yapım aşamısınıda hesaba katman gerekir. 1995 yapımı tank ile 2008 de başlanan bir tank bir değil. Hem eski hem yeni olmasının + ve - yanları var. Almanlar zaten tankta iyi değildiler. Son zamanlarda savaş yıllarında çok atılım gösterdiler. Örneğin o dönemlerde ingiltere mükemmel tankları var idi. Savaşın sonlarına doğru liderliği kaybetti ama günümüzde ingiltere kara kuvvetleri açısından büyük bir atılım göstermiş değil. Bunun etkeninin ada ülkesi olduğunu düşünme. Yani geçmişteki başarıları geleceği etkilemesi garanti değil. Hem istatistik veriler hemde kendi düşüncem ile yazımın belli bir kısmında zaten bahsetmişim umarım ki okumuşsundur öznel düşüncemden bahsetmişim. Altaydan yanayım
      ···
      1. 1.
        0
        Okudum oğlum zaten ondan dolayı kaale alıp cevap yazdım. Ben zaten Altay'ı başarısız bulmadım ama birileri sırf bize çok iyi mükemmel falan dedi diye öyle olmuyor maalesef bu işler. Yerli otomobil yapacağız diyorlar mesela sonradan öğreniyoruz ki bildiğin saab motoru olacak arabalarda. Bu tank işide böyle maalesef. Ha üretilsin de biz yapalımda motoru isveçmiş koreymiş beni ilgilendirmez. Yarın bir gün savaş çıkar elimizde bişeyler olsun.
        ···
      2. 2.
        +1
        Yıllardır bu işi yapmamışsın hatta bu büyük bir atılım Türkiye için. Yani araba yapılması veya yerli uçak yapılması. Ülkenin kendi üretmesinin amacı şudur ; Bak şuan Türkiye oldukça güçlü bir ülke askeri olarak. Savaş o kadar zorludur ki biz burada rusya türkiye örnek veriyorum giber atar diyoruz ama kolay değil. Türkiye sağlam. Ama bu sağlamlığı neye borçlu. Elindekilerine borçlu. Şuan biz elimizdekilerle güçlüyüz. Bir ülkenin ordusuyla birini karşılaştırırken aynı zamanda en büyük etken şudur ki ne kadar üretebileceğindir savaş anında. Elindekiler yok olunca ne olacak. Kendi imkanlarınla hemen üretmeye devam edeceksin. Dışarıdan alamazsın. Bu yüzden milli silahlar olması çok daha iyi. Zaten bir tank bir silah yapmanın en zor kısmı tasarım yapım aşaması üretmesi en basit. Koy şuradan malzemeleri diğer taraftan tank olarak çıkıyor 1 hafta sürmez 1000 tankın üretilmesi.
        ···
      3. 3.
        0
        Socks objesi acaba almanlara karsi kazanmasinin sebebi almanlarin antifriz maddesini bilmemesi olabilir mi
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster