/i/Hayvanlar

  1. 1.
    +120 -7
    KEDiLER NiYE BAKIŞLARINI KAÇIRIR?
    Kediler için insanlar çok iridirler. Kediyi azarlarsanız onu korkutursunuz. Ve kedinin gözlerine, onu eğitmek için dik dik bakarsanız sizi rakibi olarak görmeye başlar. Pek çok hayvan için gözler güç simgesidir. Kedinin bedenine göre gözleri çok büyüktür. Rekabet ortamında, güçlü bir kedi hasmına dik dik bakar ve rakibi düşmanlığı tırmandırmaktansa bakışlarını kaçırmayı tercih edebilir. Yani kediniz siz ona ısrarla baktığınızda bakışlarını kaçırıyorsa teslim oluyor demektir.

    KEDiLER NEDEN AYAKLARIMIZA SÜRTÜNÜR?
    Kedi kafasını veya çenesinin yanlarını size, mobilyaya veya herhangi bir nesneye sürtüyorsa, bu bölgesini işaretlemek için koku bıraktığını gösterir. Kafasının önündeki, ağız çevresindeki ve çenesindeki dokular feremon isimli bir kimyasal salgılar ve sürtünmeyle karşı tarafa geçer. Kediler kokuların ne kadar zaman önce bırakıldığını anlar ve buna göre tehlikeye karşı dikkatli olurlar.
    KEDiLER RENKLERi GÖRÜRLER Mi?
    Eskiden kedilerin renk körü olduklarına inanılırdı, ama şimdi biliniyor ki bazı renkleri ayırdedebiliyorlar. Temelde dünyayı mavi ve yeşilin tonlarında görürler. Aslında renklere pek dikkat etmezler. Bu, doğada yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli bir özellik değildir.
    Edit:trende girdik hepinize teşekkür ederim *
    ···
   tümünü göster