/i/Tespit

  1. 1.
    +9 -3
    1) HAZRETi muhafazid sallallahu aleyhi ve sellem

    Mütevazı bir aileden gelen Hz. muhafazid dünyanın en büyük dinlerinden birini yaymış ve çok etkili bir politik lider olmuştur. Bugün, ölümünden on üç yüzyıl sonra, etkisi hâlâ güçlü ve yaygındır.

    2)MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

    Mustafa Kemal, ömrü yettiğince milletinin menfaati için didinmiş ve çalışmıştır. Düşman donanmasının istanbul’a vakitte dahi inancını yitirmemiş ve milletinin cesaretine inanmıştır. Düşman askerleri yurdumuzu bölüşmeyi planlarken, Anadolu’ya gitmiş ve halkı özgürlük için direnişe davet etmiştir. Türk ordularının başkumandanı Atatürk halkıyla birlikte yurdumuzu düşmanların elinden kurtarmıştır.

    3)FATiH SULTAN MEHMED HAN

    29 kere kuşatılan istanbul' u üstün zekasıyla ve çabasıyla 53 gün içinde feth eden komutan ve askerleri bir çağı kapatıp bir çağı açmışlardır. En önemlisi Efendimizin hadis-i şerifine layık olmuşlardır.

    4) NiKOLA TESLA

    Bir çok icadı vardır. Radyoyu ,Marconi , X ışınlarını ,Floresan lambayı, neon ışıklarını, hızölçeri, otomobillerdeki ateşleme sistemini, radarın temellerini, elektron mikroskobunu, mikrodalga fırını vede kablosuz elektrik aktarma 20 adet ampulü kablo olmadan 25 mil uzaktan yakabildiği kayıtlara geçmiştir.

    5) iBN-i SiNA

    Yaşadığı çağda duruşu ve söylemleriyle hep mantıkçı olarak bilinen ibn-i Sina, doğruya ulaşmak için duyarlı gözlemlerin yapılması gerektiğini ve çoğu doğrunun araştırarak elde edileceğini ifade etmiştir. ibn-i Sina, Tıp biliminin mucidleri arasında gösterilmektedir.

    6) BUZCANi

    Astronominin mucidi olarak bilinen Buzcani, 900’lü yıllarda yaşamasına rağmen çağının ilerisi bir bilgiye sahip olan bir bilim adamıdır. islam Medeniyetinin yükselmesinde büyük katkı sahibi olmuştur.

    7)LOUiS PASTÖR

    Kuduz aşısını geliştirerek yaşadığı döneme damga vuran ve çok sevilen bir isim haline gelmiş olan Pasteur, sadece kuduz aşısı yüzünden değil aynı zamanda insanlığa hizmet etme tutkusundan ötürü de Dünya’da değer görmüştür.

    VE DAHA BiR ÇOK KiŞi VAR AMA HEPSiNi BURAYA YAZMAYLA BiTMEZ
    ···
   tümünü göster