/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    0
    1-Allah bize bir özgür irade verip test yapıyor diyorsunuz ama bizim ne yapacağımı zaten bilmiyor mu?
    2-Allah ı öldürmenin imkansız olduğu söylenmiş aynı zamanda dolaylı olarak Allah ın gücünün yetmediği bi şey olmasının imkansız olduğunu söylenmiş,o zaman Allah ın gücünün kendisini öldürmeye yetmediği söylenmiş oluyor, hani Allah ın gücünün yetmediği bir şey yoktu?
    3-Allah ın sözleri olduğu söylenilen kitapta ''Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini diğerinden üstün yaratmıştır(cihad, imamet, miras gibi işlerde). Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. iyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür'' bu ve bunun gibi ayetler nasıl olabilir
    4-Hiç bir şeye ihtiyacı olmayan bir canlının hiç bir icraata(bizi yaratmak gibi) bulunmaması gerekmez mi?
    ···
    1. 1.
      0
      1.Soru evet biliyor ama özgür irade ile ne seçeceğin sana kalmış. yani sana iyi ile kötüyü seçme şansını veriyor bunu sen seçiyorsun. ama Allah ne seçeceğini biliyor burda ne gibi bi sıkıntı var anlayamadım.
      2.Paradosk kurup buna bir cevap bekleyemezsin. bu mantık hatasıdır. Basit cevap olarak üçgen bir dikdörtgen olabilirmi? böyle bir soru olamaz mantığa aykırı bu soru yanlış hani yapamayacağı şeyi yapabilir mi diye bir soru olamaz. bu cevap tatmin etmezse mantık dediğimiz şeyde Tanrı tarafından yaratılmıştır. bize kullanılmamız için verilen mantığa göre böyle birşey yok. ama Allah başka bir mantık yaratır ki Hem her istediğini yapar hemde Ölümsüz olur. Allahı bu kadar basitleştirmeyin.
      3.Soru O soruda "darabe" denilen yani türkçeye dövmek olarak çevrilen kelimenin arapça bir diğer anlamı terk etmektir Hatta başka bir ayette de terk etmek manasıyla geçer.
      4.Soru Yine mantıksız. ben atıyorumki gidip abur cubur yiyorum ama ihtiyacım olduğu için değil. canım yemek istediği için. Allahın bizi ihtiyacı olduğu için yarattığıda hiçbir yerde geçmez bunu nerden çıkardın onuda anlamadım
      ···
   tümünü göster