/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +260 -17
    Evet arkadaşlar ben doğuda bir ilde öğretmenlik yapan bir panpanızım. Edebiyat öğretmeniyim. Öncelikle benim bulunduğum şehir olayların her an sıçrayabileceği bir bölge. 15 tatil boyunca memleketime döndüm ve bugün tekrar ayak bastım öğretmenlik yaptığım şehre. Şu an cidden düşünüyorum acaba istifayı basıp gitsem mi diye. Bunun sebebini birazdan yaşadığım olay ile anlatmak istiyorum.

    Beyler ben, bir meslek lisesinde edebiyat dersi öğretmeniyim. Bundan yaklaşık 1.5 ay önce dersteyken konu anlatıyorum. Arkada konuşan 4-5 kişilik bir erkek öğrenci grubu var. Bunlar her ders kendi aralarında konuşurlar ve gürültü çıkarırlar. işte o gün aynı şekilde sohbet muhabbetlerine kürtçe olarak devam ediyorlardı.Öncelikle şunu söyleyeyim biz öğretmen arkadaşlar olarak bu gençleri ne kadar kazanmak istesek , ertesi gün aynı kişi olarak karşımıza geliyorlardı. Hani arada bir çekip konuşurduk ses etmezlerdi bize karşı ama bugün nedense bir ayrı seslerini yükselterek konuşuyorlardı. Bir an anlatırken kahkaha atmaya başlayınca bunlar uyarayım dedim.

    "gençler bakın dinleyen arkadaşlarınız var az sessiz olalım lütfen" dedikten sonra atladı içlerinden birisi bana cevap olarak şöyle dedi.

    Dinliyorlar sanki ne olacak profesör mü olacaklar

    aynen bu şekil deyip kahkaha attılar. O sırada benim çok sevdiğim bir öğrencim vardır adı Erkan. Erkan ön sıralarda oturur her dersini dikkatle dinler , sınavlarda okul 1.si bir çocuk. Gerçekten saygılı ve dürüst birisi. Bunların hala gürültü ettiğini duyunca dönüp arkasını kürtçe bir şeyler söyledi anlamadığım. onlarda buna söyledi bir anda kızgınlaştılar tartışıyorlar kendi aralarında. Erkan önüne dön dedim. Baktım o arkadaki Baran adındaki çocuk Türkçe olarak dedi ki

    Bana bir şey öğretecekse kürtçe öğrensin öyle gelsin.

    Beyler o durumda hanginiz olsanız cidden bırakır çıkarsınız sınıfı ama o kadar saygılı , efendi ve çalışkan çocuklar var ki içlerinde. O an yine Erkan arkasını dönüp "hocandır senin saygısızlık etmeyeceksin" dedi. Durumu bastırmak amacıyla arkadaki gruba dönüp

    Gençler hadi dışarı çıkın yok yazmayacağım. dedim.

    Hava soğuk sen çık dediler bana. Elim ayağım titredi beyler. Yeni öğretmenim , her hafta bizi toplayıp uyarıyorlar "aman böyle durumlarda sakin olun" vs.vs. Allaha şükür o sırada zil çaldı aldım çantayı çıktım sınıftan. Daha koridorun sonuna gelmeden bir bağırış çağırış gelmeye başladı. Arkamı bir döndüm bu Erkan dediğim öğrencim almış altına o gruptakilerden birini yumrukluyor. Koştum gittim ayırdım hemen. Baran dediğim çocuğun ağzı burnu kan içinde kalmış. Bağırıp çağırıyorlar işte çıkışı var bunun falan. Aldım Erkanı zütürdüm öğretmenler odasına konuştum onunla. Dedim böyle durumlar olabilir abicim sen boşver biz alınmıyoruz pek falan dedim. Hocam dedi kanıma dokunuyor size böyle yapmaları. Öyle biraz konuştuk falan çıkışta öğretmen bir arkadaşın arabasıyla evine bıraktık Erkanı.

    Yani işin özeti beyler her Allahın günü düşünüyoruz ulan ne cevap verelim. Her dersimizde iyi kötü böyle durumlarla karşılaşıyoruz. istifa etmeyi düşünüyorum ama ben istifa edersem Erkan gibiler ne yapacak diye düşünmeden edemiyorum.

    Ne yapmalı beyler? Nasıl davranmalı? Bir çıkar yol gösterin şu kardeşinize.
    ···
   tümünü göster